MATTI KOOTA HÄVISI MASSAPISTEIN

13.12.2012


ALLE 22-VUOTIAIDEN EM-KILPAILUT, Kaliningrad 9. -19.12.2012

Matti Koota sai kokea kolmannen kerran todella harmittavan tappion massapisteillä. Ensimmäisen erän jälkeen pisteet olivat tasan. Kolmanteen erään lähdettiin yhden pisteen erolla englantilaisen hyväksi.

- Ajattelin kolmannessa erässä, että voitan ottelun. Oli todella hyvä fiilis otella. Luulin, että kerkeän hyvin lyömään tarvittavat pisteet ottelun voittamiseksi, Matti Koota kertoi ottelun jälkeen. Matti voittikin viimeisen erän.

Matti Koota on kärsinyt loukkaantumisista ja harjoittelu on tehty kuntoutuksen ehdolla. Vaikka nytkin Matin jalkaterä ei ole täysin kunnossa, on väistämättä selvää, että hän on ikäluokkansa kansainvälisen huipun kärkipäässä. Kuntoutusta jatketaan ja joulutauon jälkeen aloitetaan valmistautuminen toukokuun 2013 EM-kilpailuihin.

Ottelutulokset 13.12.2012

56kg Qais Ashfaq ENG – Matti Koota FIN +9-9

Tiesitkö tämän?

Nyrkkeilyn arvosteluperiaatteet pähkinänkuoressa
Otttelua arvostelee viisi tuomaria. Kukin tuomari painaa osumapisteita näkemiensä osumien mukaan. Erän päätyttyä kolmen lähimpänä toisiaan olleiden tuomareiden pisteistä lasketaan keskiarvo ja niistä tulee erän pisteet. Mikäli viimeisessä erässä päädytään tasapisteisiin eräkohtaisten pisteiden kanssa, ratkaistaan tulos massapisteillä.Tällöin katsotaan kaikki tuomareitten painamat osumapisteet. Kumpi nyrkkeilijä on saanut enemmän osumapisteitä, voittaa ottelun.

Lisätietoja
Sanna Laine +358403593097