Nyrkkeilyn SM-kilpailut hakevat hohtoa

11.9.2018

Kuvassa vasemmalta Kristian Nieminen (Borgå Boxing), Marko Metz (Helsingin Tarmo), Aki Jänkä (Kirkkonummen Nyrkkeilykerho)
Kuvaaja Matilda Sjöblom Photography
Kuvassa vasemmalta Kristian Nieminen (Borgå Boxing), Marko Metz (Helsingin Tarmo), Aki Jänkä (Kirkkonummen Nyrkkeilykerho) Kuvaaja Matilda Sjöblom Photography

Uudistuvat nyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailut hakevat hohtoa tulevana vuonna. SM-kilpailut 2019 huipentuvat huhtikuussa 2019 Töölön Kisahallissa pidettävällä lopputurnaukselle, jossa isketään välierät ja loppuottelut.

Mukana SM-nyrkkeilyissä voidaan olettaa kaikki suomalaisen olympiatyylin nyrkkeilyn kovimmat tähdet, kuten Mira Potkonen, Elina Gustafsson, Krenar Aliu, Muhammad Abdilrasoon, Ilari Kujala ja Arslan Khataev.

Nyrkkeilyliiton johtokunta on myöntänyt aikuisten SM-kilpailujen järjestelyoikeudet yhdessä kilpailuita hakeneille Helsingin Tarmolle, Kirkkonummen Nyrkkeilykerholle ja Borgå Boxingille.

- Nyrkkeilyn SM-kilpailut ovat aikanaan olleet merkkitapahtumia ja haluamme nykyaikaisin keinoin nostaa sen taas kansallisesti seuratuksi tapahtumaksi. SM-kilpailuprojekti toteutetaan kolmen hyvin toimivan seuran yhteistyöllä, millä varmistetaan laadukkaanprojektin edellyttämät resurssit, Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Aki Jänkä kertoo.

- Uudistuksen myötä otteluparit ovat tiedossa hyvissä ajoin ennen tapahtumia. Kyllähän yleisö haluaa tietää mitä otteluja he ovat tulossa katsomaan. Maalis-huhtikuussa on luvassa kunnon pöhinää SM-kilpailujen ympärillä.

SM-kilpailuihin 2018 ilmoittautuminen on helmi-maaliskuussa ja maaliskuun loppupuolella suoritetaan virallinen arvontatilaisuus. Alkuottelut isketään 13. – 14. huhtikuuta ja välierät ja loppuottelut 27.-28. huhtikuuta. Mukaan mahtuu 16 nyrkkeilijää per painoluokka.

Nyrkkeilylle näkyvyyttä

Lopputurnauksen kilpailupaikkana toimii legendaarinen Töölön Kisahalli. Alkuturnauskin pidetään Helsingissä, mutta tarkempi paikka on vielä vahvistamatta.

- Katsomme Töölön Kisahallin olevan täydellinen paikka SM-kilpailuille perinteidensä, kokonsa ja sijaintinsa puolesta. Helsingin Tarmo järjesti tämän vuoden judon SM-kilpailut Kisahallissa ja siellä tunnelma oli todellakin katossa. Eiköhän nyrkkeilyssä pystytä samaan, Helsingin Tarmon Marko Metz veikkaa.

- Tavoitteenamme on saada vähintään 2000 ihmistä paikan päälle seuraamaan SM-kilpailujen huumaa.

Nyrkkeilyn SM-kilpailujen 2019 markkinointi on jo aloitettu. Kilpailujen lisäksi järjestäjien tavoitteena on helpottaa suomalaisen olympiatyylin nyrkkeilyn seuraamista pidemmälläkin aikavälillä.

- Olemme jo lanseeranneet nyrkkeilyn SM-kilpailujen Facebook- ja Instagram-sivut ja syksyn aikana julkaisemme verkkosivut ja Youtube-kanavan. Tulemme kanavillamme aktiivisesti seuraamaan kotimaista olympiatyylin nyrkkeilyä jo syksystä 2018 alkaen ja näin parantamaan lajista kiinnostuneiden seuraamismahdollisuutta, Borgå Boxingin Miika Forsström kertoo.

Borgå Boxingin Kristian Nieminen katsoo SM-projektin tarjoavan yhteistyökumppaneille vastinetta.

- Pitkän seuraamiskauden ja useiden eri kanavien avulla pystymme tarjoamaan parhaan näkyvyyden projektin yhteistyökumppaneille, tarjolla onkin loistava mahdollisuus päästä esille nyrkkeily-yleisön edessä. Näkyvyyttä on tarjolla syyskuusta toukokuulle, Nieminen iloitsee.

- Kun projektimme on ohi, niin markkinointikanavia ei heitetä roskakoriin, vaan luovutamme kaikki oikeudet niihin Suomen Nyrkkeilyliitolle, joka voi sitten halutessaan luovuttaa käyttöoikeudet tulevien vuosien SM-kilpailujen järjestäjien käyttöön.

Lisätiedot:
SM-kilpailujen Facebook-sivut - https://www.facebook.com/nyrkkeilynsmkilpailut
SM-kilpailujen Instagram-sivut - https://www.instagram.com/nyrkkeilynsmkilpailut
Nyrkkeilyliiton tiedote SM-kilpailujen uudistuksesta – https://www.nyrkkeilyliitto.com/?x103997=1090514   

 

Terveisin

Nyrkkeilyn SM-kilpailujen 2019 järjestelytoimikunta
nyrkkeilynsmkilpailut@gmail.com
Helsingin Tarmo, Kirkkonummen Nyrkkeilykerho, Borgå Boxing