Ruskaturnaus oli urheilullinen menestys

13.9.2017

Santeri Laine (oik.) saavutti Ruskaturnauksen hopeaa. Kuvat: Tapio Lanko
Santeri Laine (oik.) saavutti Ruskaturnauksen hopeaa. Kuvat: Tapio Lanko

Olympiatyylin nyrkkeilyn kotimainen syyskausi saatiin käyntiin Rovaniemen Reippaan ja Lapin Lukon Nyrkkeilyn isännöimällä Ruskaturnauksella viime viikonloppuna. Eilen sunnuntaina päättynyt turnaus oteltiin nyt ensimmäistä kertaa Round Robin -tyyppisenä turnauksena. Tapahtuma oli urheilullisesti menestys niin järjestäjien kuin urheilijoidenkin mielestä.

Kotimaisen nyrkkeilysyksyn aloittava Ruskaturnaus otti tämänvuotisilla järjestelyillään aimo harppauksen kohti modernia nyrkkeilyn urheilutapahtumaa. Turnaus käytiin Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, mikä miellytti erityisesti ulkomaisia joukkueita.

- Olemme Liettuan joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa Ruskaturnauksessa. Järjestelyt ja turnaustyyli ovat olleet ihanteellisia joukkueellemme, jossa ykkösiskijöidemme lisäksi on mukana haastajanyrkkeilijöitä. Heille tämä kokemus on ollut arvokas askel kohti arvokisoja ja maajoukkuepaikan saavuttamista. Round Robin -menetelmä, jossa jokainen sarjan ottelija ottelee toinen toistaan vastaan, antaa hyvää eräkokemusta kansainvälisistä otteluista. Ei enää pelkoa, että ensimmäisen kierroksen tappion jälkeen lähinnä odottelet kotimatkaa, kehuu turnausta Liettuan joukkueenjohtajana toiminut Donatas Mačianskas Liettuan Nyrkkeilyliitosta. 

Turnauksessa nähtiin hyvätasoisia tasaisia otteluita, joista useimmat päättyivät tuomarien hajaäänituomioihin.

- Näimme hyvätasoista nyrkkeilyä, vauhdikkaita otteluita, joiden tasaisuudesta kielivät myös useat hajaäänituomiot  Joka kerta on kuitenkin saatu oikea voittaja, joten voimme olla tyytyväisiä kisojen urheilulliseen antiin, kuvaa turnausta kisojen ylituomari Jarno Mustonen.

Ensi vuoden kisojen suunnittelu on jo alkanut ja kisat tullaan käymään jälleen yhteistyössä Santasportin kanssa.

- Tekniikka on toiminut hyvin, tilat ja kaikki urheilulliset puitteet ovat tietenkin aivan upeat. Ja kun Round Robin -turnaustyyli on nyt kertaalleen testattu, tiedämme, miten toimia tulevien joukkuekutsujen kanssa, jotta kisoista saataisiin entistä sähäkämmät. Sarjojen määrää vähennetään ja joukkueilta edellytetään varamiehityksen nimeämistä välttyäksemme viime hetken peruutuksilta. Olen kuitenkin tyytyväinen. Lyhyesti sanottuna onnistuneet kisat, tiivistää viikonlopun tapahtumat kilpailujen johtaja Jonne Kallo.

Samaa mieltä on Suomen Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Anders Starck.

- Ruskaturnauksen tulevaisuus näyttää tämän tapahtuman jälkeen loisteliaalta. Ruskaturnaus on tullut pitkän kehitysaskeleen kohti modernia, urheilullista nyrkkeilytapahtumaa, joka jo itsessään lisää sekä tapahtuman että myös lajin kiinnostavuutta. Tälle pohjalle on nyt hyvä rakentaa tulevien vuosien turnauksia, kehuu Anders Starck.

TULOKSET:

Miehet 60 kg
1. Niazz, Ahmadi (FIN)
2. Gilvinas, Lukosiunas (LTU)

Miehet 64 kg
1. Ualikhanov, Jan (GER)
2. Koivuranta, Joonas (FIN)
3. Behruz, Aydin (FIN)

Miehet 69 kg
1. Banys, Saimonas (LTU)
2. Abdilrasoon, Muhammad (FIN)
3. Adel, Belalia (SWE)
4. Wall, Paul (GER)

Miehet 75 kg
1. Vytautas Balsys (LTU)
2. Laine, Santeri (FIN)
3. Dadaev, Zelimhan (GER)

Miehet 81 kg

1. Bwambele, Alexander (SWE)
2. Zujevas, Paulius (LTU)
3. Palosaari, Henrik (FIN)

Miehet 91 kg
1. Vecherko, Nikolai (RUS)
2. Deckmann, Marco (GER)
3. Algirdas, Baniulis (LTU)
4. Kovalevski Aleksei (RUS)

Miehet +91 kg
1. Muller von Berge, Alexander (GER)
2 Lehmusvirpi, Antti (FIN)
3. Valavicius, Mantas (LTU)

Naiset 51 kg
1. Hajizadeh, Fatma (FIN)
2. Kosonen, Noora (FIN)

Naiset 57 kg
1. Ylivirta, Kati (FIN)

Naiset 60 kg
1. Valtanen, Anette (FIN)
2. Ylijurva, Adriana (FIN)
3. Wiebke, Gerdey (GER)
4. Tyni, Anna (FIN)

Naiset 64 kg
1. Heiskari, Noora (FIN)
2. Lammi, Anu (FIN)
3. Stamatoglou, Ekaterini (GER)