Suomen Nyrkkeilyliitto asettanut Krzysztof Wojciechowskin toimintakieltoon

17.2.2021 klo 12:00

Nyrkkeilijä Krzysztof Wojciechowski asettiin toimintakieltoon vuoden 2019 SM-kisoissa annetun positiivisen dopingnäytteen vuoksi.

Kamppailulajien yhteinen kurinpitovaliokunta on asettanut nyrkkeilijä Krzysztof Wojciechowskin Antidopingasioiden valvontalautakunnan suosituksen mukaisesti neljän vuoden urheilun toimintakieltoon urheilussa kielletyn lääkeaineen, drostanolonin, käytöstä.

Hän antoi positiivisen dopingnäytteen 12.5.2019 Suomen mestaruuskilpailun yhteydessä. Urheilun toimintakielto on voimassa 19.6.2023 asti.

Toimintakiellon lisäksi Wojciechowskin kilpailutulokset vuoden 2019 Suomen mestaruuskilpailuissa mitätöidään ja hän menettää kilpailussa saamansa mitalin. Sarjan -81 kg Suomen mestariksi nousee täten Topias Lepo (BoBox) ja hopeamitalistiksi Topias Vaittinen (PoNMKY).

Suomen Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine on pahoillaan tapauksesta.

”Doping ei kuulu lajiimme. Jatkamme määrätietoisesti työtä lajissamme puhtaan urheilun ja reilun pelin edistämiseksi. Kannustamme myös seurojamme ja muita sidosryhmiä tekemään Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen. Haluamme taata, että jokaisella on riittävä tieto antidopingasioista, ettei rikkomuksia tule.”

Tapauksen käsittely Kamppailulajien yhteisessä kurinpitovaliokunnassa on kestänyt pitkään, koska urheilijoiden oikeusturva on otettu tarkasti huomioon prosessin jokaisessa vaiheessa.

 

 

Lisätietoja:

Marko Laine

toiminnanjohtaja

Suomen Nyrkkeilyliitto

p. 040 550 8996