Suomalaisnyrkkeilijät Unkarissa ja Italiassa

3.2.2016

Dmitri Tretyak, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Dmitri Tretyak, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Tomi Honka, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Tomi Honka, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Ryhmäkuva Italiasta
Ryhmäkuva Italiasta

Dmytro Tretyak aloittaa keskiviikko-illalla Bocskai Memorial-turnauksen kisaurakkansa Unkarissa. Torstaina neljä suomalaisnyrkkeilijää nousee kilpakehään Italiassa.

Suomen Dmytro Tretyak kohtaa keskiviikko-illalla Bocskai Memorial-turnauksen 75-kiloisten avauskierroksella isäntämaa Unkarin Barnabas Hegyin. Viime vuonna miehet kohtasivat saman turnauksen välierävaiheessa ja silloin kotikehän mies ansaitsi kyseenalaisen pistevoiton.

Päällekkäisyyksien, sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi Tretyak on ainoa turnaukseen osallistuva suomalaisnyrkkeilijä.

Tomi Honka kohtaa Clemente Russon

Neljä suomalaista olympiatyylin nyrkkeilijää on ollut jo viikon verran Italian Assisissa kansainvälisellä harjoitusleirillä yhdessä Viron maajoukkueen kanssa. Ervin Kade on ansiokkaasti toiminut yhteistyön järjestäjänä.

- Hyvää oppia on tullut. Leirillä on painotuttu tekniikkaan ja tehtäväotteluun. Leirillä on mukana lukuisia arvokilpailumitalisteja. Täällä on todella paljon kovia treenikavereita ja hyvä meininki muutenkin, Tomi Honka kertoo.

- Olemme harjoitelleet täällä kovaa. Aamuisin aloitamme treenit kello 07.00, toinen treeni on kello 11.30 ja kello 17.15 on ollut iltaharjoitus. Tämä on hyvä startti olympiavuoteen, Tomi Honka kertoo.

Paikkaa Rion olympialaisiin tavoitteleva Honka pääsee mittamaan kykynsä myös kilpakehässä kaksinkertaista maailmanmestaria ja olympiahopeamitalisti Clemente Russoa vastaan.

Honka kohtaa Russon torstaina 4. helmikuuta ja lauantaina 6. helmikuuta pidettävissä nyrkkeilyilloissa, joissa Italian joukkue kohtaa Viron ja Suomen yhteisjoukkueen.

- Olen innoissani tulevista matseista. On hienoa päästä kehään tuon tason kaveria vastaan. Lähden näyttämään kotiyleisölle, että Russokin on vain ihminen, Honka kertoo.

Myös miesten sarjaan vasta siirtyneellä Muhammad Abdilrasoonilla on kova haaste edessään torstaina. Abdilrasoon, 18, kohtaa Vinzenzo Arecchian, jonka meriittilistalta löytyy muun muassa nuorten olympialaisten kultamitali, nuorten Euroopan mestaruus ja nuorten MM-pronssimitali.

- Reissu on tähän asti mennyt ihan nappiin ja hyvällä fiiliksellä jatketaan. Treenamme kovaa ja monipuolisesti. Olen päässyt italialaisten mukana vuoristoonkin juoksemaan. Olen tykännyt todella paljon leiristä, Abdilrasoon kertoo tunnelmistaan.

Suomalaisten ottelut 4.2 Assisissa pidettävässä nyrkkeilyillassa:

52 kg Khamzat Yakhiev FIN - Manuel Cappai ITA
64 kg Lev Kolyashin FIN - Paolo di Lernia ITA
69 kg Muhmmad Abdilrasoon FIN - Vinzenzo Arecchia ITA
91 kg Tomi Honka FIN - Clemente Russo ITA

Tapahtuma alkaa Suomen aikaan kello 21.30 ja sen voi katsoa suorana lähetyksenä Italian nyrkkeilyliiton nettisivuilta www.fpi.it.