EU-nyrkkeilyt isketty – suomalaisille kolme mitalia

6.7.2013

Euroopan Unionin mestaruuskilpailujen finaalipäivänä kehässä nähtiin Suomen Sonia Grönroos. Ensimmäisessä kansainvälisessä arvoturnauksessa iskenyt Grönroos selvitti tiensä finaaliin kukistamalla Ruotsin ja Slovenian edustajat.

Finaalissa vastus koveni toden teolla, sillä vastakkaiseen kulmaan asettui vuoden 2010 EU-mestari ja EM-pronssiakin urallaan iskenyt italialainen Valeria Calabrese. Erittäin kokenut italialainen hallitsi ottelua ja oli jokaisella osa-alueella edellä suomalaista. Grönroos ei pystynyt haastamaan Calabresea, joka otteli 3-0 voiton ja iski siten EU-mestariksi. Vasta kansainväliselle tasolle noussut tamperelainen nyrkkeili kuitenkin hienosti hopealle sarjassa 48kg.      

 

EU-mestaruuskilpailujen parhaana nyrkkeilijänä palkittiin odotetusti olympiasarjan 60kg Katie Taylor, joka voitti finaalissa Ranskan Estelle Mosselyn. Ranskalainen ei pystynyt tarjoamaan olympiavoittajalle kunnon vastusta.

 

Cecilia Nilsson ja Mira Potkonen ja iskivät hienosti pronssille. Hopea ja kaksi pronssia takasi Suomelle historian parhaan menestyksen naisten Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa. – Tälläisen joukkueen ja menestyksen kanssa on mahtavaa palata Suomeen, nyrkkeilijämme onnistuivat jokainen ja voimme olla lopputulokseen todella tyytyväisiä. Tästä on hienoa jatkaa kohti ensi vuoden EM- ja MM-nyrkkeilyjä, Suomen joukkueenjohtaja Anna Laukkanen tiivisti tunnelmat.  

 

Tulokset ottelut lauantaina 6.7.

48kg Valeria Calabrese ITA - Sonia Grönroos 3-0