Maajoukkue kohti Bangkokin olympiakarsintoja

10.5.2024

Kuvassa: Maarit Teuronen, Krista Kovalainen, Pihla Kaivo-oja ja Ismail Umar

NEXT STOP: BANGKOK! 

Suomen nuoren Boxing Team Finlandin ensimmäinen ryhmä lähti tänään kisareissulle Bangkokiin.

Karsinnat käydään 24.5. - 2.6. ja jaossa on yhteensä 51 kisalippua Pariisin olympialaisiin. 

Valmistelut kohti turnausta

 Edessä on ensin valmistava leiritys, jonka jälkeen joukkue siirtyy kisahotelliin, aivan olympiakarsintapaikan läheisyyteen.

 "Tämä on kolmikon ensimmäinen reissu Thaimaaseen, joten on ihan hyvä, että he ehtivät tottua olosuhteisiin ja erilaiseen kulttuuriin ennen turnausta. Vaikka teemme töitä yhdessä joukkueena, tehdään jokaiselle urheilijalle juuri itselleen sopiva valmistautumissuunnitelma ja siksi loput joukkueesta saapuu kisamaahan myöhemmin. Näin tärkeän kisan edellä painotamme erityisesti urheilijalähtöistä valmistautumista", kertoo valmennuspäällikkö Ervin Kade, joka itse liittyy joukkueen vahvuuteen ensi viikolla.

 Valmentajista ensimmäisen ryhmän mukana matkustaa kokenut Maarit Teuronen.

 "Lentomatka on pitkä, joten jos vain tilaa on, teemme taukojumppia reissun aikana. Perillä suurimmat haasteet tulevat olemaan ilmankosteus sekä hygieniasta huolehtiminen. Jälkimmäisen merkitystä en lakkaa painottamasta jokaisella kisareissulla", Maarit toteaa.

 Entä urheilijat - millä mielin? Hyvällä ja hymyilevällä mielin jokainen - niin Krista, Pihla kuin Ismailkin. Enempiä Finbox ei aiheesta kysellyt, sillä jokaisella on oma tapansa ja tyylinsä valmistautua kisoihin, emmekä halua luoda yhtään ylimääräistä painetta ulkopuolelta.

 Finbox oli paikalla kertomassa, että kotikatsomo kannustaa jokaista yhdessä ja erikseen täydestä sydämestä.