Jussi Riikosesta Nyrkkeilyliiton uusi lajipäällikkö

9.1.2022

Jussi Riikonen on nimetty Suomen Nyrkkeilyliiton lajipäälliköksi. 

Tehtävässään lajipäällikkö vastaa huippu-urheilusta sekä maajoukkuetoiminnasta kokonaisuudessaan ja sen tuloksellisuudesta. 

Riikosen pääasiallisiin työtehtäviin kuuluvat mm. maajoukkuetoiminnan resurssoinnin ja osaamisen varmentaminen, sidosryhmäyhteistyö, kansainvälinen yhteistyö sekä valmennusosaamisen ja leirijärjestelmän kehittäminen ja koordinointi. 

Jussi Riikosella on pitkä kokemus valmentamisesta. Hän on ollut mukana sekä aikuisten että nuorten maajoukkuetoiminnassa. Riikonen suorittaa parhaillaan valmentajan ammattitutkintoa Vierumäen urheiluopistossa. 

”Odotan innolla pääseväni tukemaan sekä nykyisiä huippu-urheilijoitamme että myös tulevaisuuden lupauksiamme. Tämä tulee tapahtumaan yhteistyössä seuravalmentajien ja eri sidosryhmien kanssa”, kertoo Jussi Riikonen.

”Olen tyytyväinen saadessamme Jussin mukaan tiimiimme kehittämään suomalaista nyrkkeilyä. Uskon, että Jussin yhteistyökyvyllä saamme kaikki lajimme toimijat puhaltamaan lisää tuulta nyrkkeilijöidemme purjeisiin. Riikosen näkemykset tukevat hyvin hallituksemme tahtotilaa huippu-urheilun kehittämiseksi sekä valmennuksen uudelleen organisoimiseksi”, kommentoi Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine

”Lisäksi haluan kiittää Pekka Mäkeä hänen työstään lajipäällikkönä. Hänen toimikaudellaan suomalainen nyrkkeily menestyi jälleen kansainvälisesti. Huolimatta pandemian aiheuttamista haasteista, hän onnistui kehittämään toimintaympäristöämme, samoin yhteistyö eri sidosryhmiemme kanssa kehittyi merkittävästi”, kertoo Laine 

Jussi Riikonen aloittaa tehtävässä 12.1.2022