Valmentaja Maarit Teuronen: Miran paras voitto koskaan

16.8.2016

Mira Potkonen, Maarit Teuronen ja Jarkko Pitkänen, Kuvat: Jussi Salminen
Mira Potkonen, Maarit Teuronen ja Jarkko Pitkänen, Kuvat: Jussi Salminen

Olympiamitalisti Mira Potkosen valmentaja Maarit Teuronen myöntää yhden voimasanan päässeen karkaamaan, kun pääsi halaamaan suojattiaan maanantaisen voitto-ottelun jälkeen.

Valmentajan analyysi ottelusta oli viileän ammattimainen.

- Otteluna tämä ei ollut Miran paras, mutta voittona oli. Olenhan minä nyt ylpeä, että sillä pää kestää tällaisessa paikassa Mutta en nyt äärimmäisen ylpeä – vielä, Teuronen sanaili.

 Ottelun kulkua Teuronen kävi läpi seuraavasti:

- Mira hävisi ekan erän ja ihan ansaitusti, ei tehnyt niin aktiivisesti sitä, mitä sovittiin. Oli liian passiivinen ja antoi Taylorin tehdä aloitteita. Erätauolla sanoin sille, että "ihan hyvä, mutta me tarvitaan lisää, pitää olla aktiivisempi ja härnätä enemmän", sitten se lähti pelittään.

- Me tunnetaan toisemme niin pitkältä aikaa, että mä tiedän kulmasta – mä näen heti ensimmäisestä erästä – mihin se pystyy tässä ottelussa ja mitä sille kannattaa sanoa.

- Kolmannessa erässä tunsin, että me taidetaan ihan vähäsen johtaa, ja viimeisessä erässä tiesin, että tämä on pakko olla meidän. Se siis parani tasaisesti loppua kohden. Viimeisessä Mira sai niin hienoja osumia ajoitettua perille, että vau!

Mitä sitten valmentajan mukaan on tapahtunut, että Mirasta on kouliutunut olympiamitalisti ja olympiakullasta taisteleva ottelija.

- Ollaan saatu Miraan enemmän sitä liikettä ja eloa ja härnäystä. On saatu pois sitä suoraa hyökkäämistä, se on ollut myrkkyä, johon kaverit on päässyt vetään vastapalloon. Nyt se tuli ehkä yllätyksenä, kun ollaan hirveästi tehty töitä sen eteen, kaveri ei tiedä milloin se lähtee hyökkään. Veikkaan että se ratkaisi pitkälle ottelua.

- Mira osaa lyödä aika räjähtävästi, ja mä tiedän, että kun mä pidän pistareita, että jos se osuu nenään, sen on pakko tuntua vastustajassa. Ja sitten Mira on aika nopea. Koordinaatio on hyvä, niin on helppo opettaa.

Mira piteli ottelun jälkeen jääpussia vasemmassa silmässään, joka näytti melko hurjalta.

- Siihen silmään osui ensimmäisessä ottelussa, niin siksi se turpoaa nyt aika paljon. Ja tässä on vain yksi lepopäivä, että se saisi tulla kuntoon nyt aika nopeasti, että päästään ottelemaan.

Teuronen vannoi uskoneensa suojattiinsa, toisin kuin varmasti enemmistö.

- Puoletkaan, ehkä murto-osa uskoi meihin, mutta eikös se ole pääasia, että me Miran kanssa uskotaan. Mä tiedän, että likka on kunnossa, niin sieltä tulee se tulos, mikä tulee.

Välierävastustajan, Kiinan Junhua Yinin Teuronen ottaa mielellään kehään suojattinsa kanssa.

- Sopii, se sopii! MM:ssä Mira voitti kiinalaisen, oli tosi tasainen tiukka ottelu, silloin ei tiennyt yhtään kummalle menee.

Tiistaina katseet onkin jo tiukasto välierässä.

- Tänään salilla aletaan sitä sitten työstämään. Sparria ei enää ole , kun Arslaan (Khataev) lähti jo kotiin, eikä ehkä pystyttäisikään, näytti tuo silmä vähän siltä.