Mira Potkonen pusersi tärkeän voiton MM-kehässä

23.5.2016

Mira Potkonen, kuvajaa Antti Latva-Kyyny
Mira Potkonen, kuvajaa Antti Latva-Kyyny

Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkonen kukisti naisten maailmanmestaruuskilpailujen kolmannella kierroksella Kazakstanin Astanassa Kiinan Junhua Yinin tuomariäänin 2-1. Näin tamperelainen on enää yhden voiton päässä MM-mitalista ja olympiapaikasta.

Viime MM-kisojen pronssimitalisti Yin aloitti jännitysnäytelmän Potkosta tarkemmin ja vei avauserän nimiinsä kaikkien tuomarien papereissa. Toisessa erässä Potkonen lisäsi vauhtia ja vei sen ja kolmannen erän nimiinsä kahden tuomarin papereissa.

Viimeinen erä oli tahtojen taistoa ja kaikki tuomarit näkivät Potkosen siinä parempana.

- Ottelu oli Miralle vaikea ja tuskainen, mutta hän onnistui väkisin pusertamaan voiton ja se on se mikä ratkaisee näissä kilpailuissa. Miran takimmainen suora toimi todella hyvin silloin kun hänellä pysyi paketti kasassa, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen arvioi.

Tiistain puolivälierissä Potkonen taistelee MM-mitalista ja olympiapaikasta Sveitsin Sandra Brüggerin kanssa, joka on kilpailuissa kukistanut Uzbekistanin, Espanjan ja Thaimaan edustajat.

- Sveitsiläinen on hyvä nyrkkeilijä, mutta Mira on kukistanut hänet kertaalleen vuonna 2014. Tasainen ottelu on varmasti luvassa, mutta uskomme toki Miran mahdollisuuksiin, Suomen toinen valmentaja Askar Sarsenbayev kertoi.

Potkosen lisäksi tiistain puolivälierissä suomalaisista iskee Elina Gustafsson, joka kohtaa 69 kiloisissa Venäjän Saadat Abdulaevan, joka on viime MM-kilpailujen hopeamitalisti.

Suomalaisten ottelut MM-kilpailuissa:

Perjantai 20.5:
54 kg Aikaterini Koutsogeorgopoulou GRE - Marjut Lausti FIN 2-1

Lauantai 21.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Chentelle Cameron GBR 2-1

Sunnuntai 22.5:
69 kg Elina Gustafsson FIN - Rita Sutkute, LTU 3-0

Maanantai 23.5
60 kg Mira Potkonen FIN - Yin Junhua CHN 2-1

Tiistai 24.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Sandra Brügger SUI
69 kg Elina Gustafsson FIN – Saadat Abdulaeva RUS

Katso lisätiedot kilpailuista MM-kilpailujen kotisivuilta: http://www.aiba.org/aiba-womens-world-boxing-championships-astana-2016/