Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsi vuoden 2014 parhaat

13.1.2015


Suomen Nyrkkeilyliitto on palkinnut vuoden 2014 parhaat Urheilugaalassa Hartwall Areenalla.

PALKITUT:

Vuoden Juniorinyrkkeilijä 2014 on Kalle Kallioinen

Tämä nuori urheilija osoitti kykynsä huhtikuussa A-junioreiden MM-kilpailuissa Sofiassa kukistamalla Cyproksen, Intian ja Puolan edustajat. Kolmella otteluvoitolla hän löi itsensä kahdeksan parhaan joukkoon ja lunasti samalla paikan nuorten olympialaisiin. Elokuussa Nanjingissä Kiinassa pidetyissä olympialaisissa tämä nuorukainen hävisi ottelunsa niukasti. Lahden Kalevan kasvatti iski myös voitokkaasti Suomi – Ruotsi maaottelussa ja hänet palkittiin maaottelun parhaana suomalaisnyrkkeilijänä.

Vuoden naisnyrkkeilijä 2014 on Mira Potkonen

Tämä rutinoitunut urheilija osoitti vuonna 2014 kuuluvansa maailman ehdottomaan kärkikastiin. Hän voitti kansainvälisen Tammer turnauksen ja kolme kansainvälistä turnausta ulkomailla. Valitettavasti nyrkkeilyssä myös arpaonnella on osansa arvokilpailumitalien voittamisessa. Euroopan mestaruuskilpailuissa ja maailmanmestaruuskilpailuissa tämä urheilija kärsi niukat tappiot olympiakakkoselle ja olympiavoittajalla ennen mitaliotteluita.

MM-kilpailuissa peräti viisi tämän kovaiskuisen nyrkkeilijän kukistamaa nyrkkeilijää iski mitaleille. Syyskuussa Puolassa hän kukisti selvästi kaikin tuomariäänin azerbaidzanilaisnyrkkeilijän, joka paria kuukautta myöhemmin saavutti samassa sarjassa MM-hopeaa. Tampereen Voimailuseuran edustaja palkitaan historiallisesti jo neljännen kerran peräkkäin vuoden naisnyrkkeilijänä.

Vuoden miesnyrkkeilijä 2014 on Matti Koota

Tämä nyrkkeilijä teki vuonna 2014 upean paluun huipulle. Hän iski palkintopallille kansainvälisissä turnauksissa Unkarissa ja Liettuassa, sekä kovatasoisessa kansainvälisessä GeeBee-turnauksessa Helsingissä. Vuoden kohokohta oli kuitenkin elokuinen hopeamitali Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa. Mestaruuskin olisi ollut hyvin mahdollinen, mutta silmäkulmavamma esti loppuottelussa nyrkkeilemisen. Tämä Kankaanpään Nyrkkeilijöiden ykköstykki ei ole antanut loukkaantumisten masentaa, vaan juniorina MM-mitalin iskenyt taistelija on raivannut tiensä takaisin huipputasolle.

Vuoden valmentaja 2014 on Karre Anttonen

Tämä intohimoinen valmentaja on tehnyt loistavaa työtä erityisesti juniorinyrkkeilyn parissa niin seura- kuin maajoukkuetasolla. Hän on ymmärtänyt monipuolisen harjoittelun ja kansainvälisen kokemuksen merkityksen vieden suomalaisia juniorinyrkkeilijöitä tarmokkaasti ja hyvällä menestyksellä ulkomaankilpailuihin ja leirityksiin. Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja on tehnyt ansiokasta työtä liiton linjausten mukaisesti myös koulutusrintamalla.

Vuoden tuomari 2014 on Allan Roos

Tämä nyrkkeilytoimija keräsi vuonna 2014 kaikista suomalaista ylivoimaisesti eniten kansainvälistä tuomarikokemusta. Hän toimi vuoden aikana peräti 16 kansainvälisen nyrkkeilyliiton AIBA:n tapahtumaan. Tämä kansainvälisesti erittäin arvostettu tuomari on toiminut toistaiseksi ainoana suomalaisena AIBA:n World Series of Boxing puoliammattilaisliigassa ja AIBA Pro Boxing –ammattilaisliigassa. Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsi tämän Ylä-Tikkurin Kipinän edustajan vuoden tuomarina ensimmäisen kerran jo vuonna 1998.