Ruotsi-Suomi -maaottelun otteluraportit

15.12.2014

Suomen joukkue
Suomen joukkue
Juliste
Juliste

Suomen joukkue taisteli ansiokkaasti Ruotsi – Suomi maaottelussa Botkyrkanissa lauantaina 13. joulukuuta. Ruotsi voitti kuitenkin maaottelun otteluvoitoin 6-5.

Tulokset ja lyhyet katsaukset otteluihin:

51 kg: Kristiina Kivistö, FIN  - Sara Svensson, SWE 2 – 1

Lyhyellä varoitusajalla maajoukkuedebyyttiinsä lähtenyt Kivistö taisteli upeasti niukan, mutta ansaitun voiton Ruotsin mestarista. Kivistö löi suorillaan ja vartalokoukuillaan ottelun selvimmät osumat kovaa hyökännyttä Svenssonia vastaan.

54 kg: Marjut Lausti, FIN - Helena Envall, SWE 2 – 1

Suomen joukkueen konkari Marjut Lausti liikkui hyvin ja oli koko ajan askeleen Envallia edellä kovatasoisesa ottelussa. Etenkin Laustin takimmainen suora löysi usein tiensä vasenkätisen Envallin osuma-alueelle. Lausti palkittiin ansaitusti myös maaottelun parhaansa suomalaisnyrkkeilijänä.

56 kg: Hikmat Azamov, SWE - Niazz Ahmadi, FIN 2 – 1

Ahmadi näytti hallitsevan etenkin ottelun kahta avauserää selvästi teknisellä nyrkkeilyllään. Ahdmadi löi vastaiskuilla selviä osumia, eikä Azamov päässyt häneen käsiksi. Ruotsalaistuomarit kuitenkin palkitsivat maamiehensä aktiivisuuden antamalla hänelle voiton.

56 kg: Matti Koota, FIN - Ronald Serugo, SWE 2 – 1

Koota otti maukkaan revanssin kahden vuoden takaisesta maaottelutappiosta. Ottelu oli erittäin kovatasoinen ja tasainen. Koota oli kuitenkin kaksikosta aktiivisempi ja ansaitsi näin voittonsa.

60 kg: Bashir Hassan, SWE - Timo Liljeroos, FIN 3 – 0

Huikean 320 ottelun kokemuksen omaava Hassan oli hieman liian kokenut ja taitava Liljeroosille. Helsinkiläinen paransi otteitaan ottelun edetessä, mutta se ei riittänyt voittoon asti.

60 kg: Ida Lundblad, SWE - Eerika Tarvainen, FIN 3 – 0

Junioreiden maailmanmestari Ida Lundblad oli liian vahva ja kokenut hyvin taistelleelle riihimäkilaiselle. Lundblad pystyi luomaan riittävästi lähiottelutilanteita, joissa hän kykeni käyttämään voima-etuaan. Tarvainenkin osui etenkin takimmaisella suorallaan ruotsalaiseen, mutta silti selvä voitto kotikehän naiselle.

64 kg: Clarence Goyeram, SWE - Amin Nuri, FIN 3 – 0

Ruotsin joukkueen ehkä taitavin ottelija Clarence Goyram hallitsi ottelun alkua kaukoetäisyydeltä. Ottelun loppupuolella Nuri sai useasti ahdistettua ruotsalaisen köysiin ja hyviä osumia perille. Voitto jäi kuitenkin ansaitusti Ruotsiin.

64 kg: Elina Gustafsson, FIN - Anna Lindqvist, SWE 3 – 0

Gustafsson hallitsi ottelua selvästi hyvällä liikkumisellaan ja vastaiskuillaan. Ottelun loppupuolella hän varmasti voittonsa laittamalla väkivahvan Ruotsin rankingykkösen peruuttelemaan.

75 kg: Dmytro Tretyak, FIN - Rocco Wadell, SWE 3 – 0

Yleisöystävällinen iskusota, jossa Tretyak pariin kertaan selvästi horjutti hieman painavampaa vastustajaansa. Kotkalainen osui enemmän ja painavammin, eikä taiston päätyttyä voittajasta ollut epäselvyyttä. Tretyak palkittiin Suomen joukkueen parhaana miesnyrkkeilijä.

81 kg: Hampus Henriksson, SWE - Jere Jokinen, FIN 3 – 0

Kokenut Henriksson hallitsi ottelun alkua, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä tukalammaksi Jokinen kykeni ruotsalaisen ottelemisen tekemään. Viimeinen erä oli tasapäistä iskusotaa. Jokisen voittokaan ei ollut kaukana, vaikka nyt tuomio meni ansaitusti ruotsalaiselle.

91 kg: Gabriel Richards, SWE - Gennadi Mentsikäinen, FIN 2 - 0

Yksi Suomen joukkueen positiivisimmista yllättäjistä oli Gennadi Mentsikäinen, joka kykeni laittamaan itseään huomattavasti kokeneemman ja isomman Gabriel Richardsin todella koville. Ruotsalainen löi Mentsikäistä muutamaan kertaan liian alas ja sai siitä varoituksen toisessa erässä. Viimeisessä erässä jättiyllätys oli lähellä, kun Mentsikäinen satutti pahasti Richardsia. Luvunlaskun jälkeen ruotsalainen selvisi erän loppuun ja vei voiton niukasti, mutta ansaitusti.