Olympiakakkonen Potkosta osuvampi

1.6.2014


Nyrkkeilijä Mira Potkonen kohtasi EM-kilpailujen toisella kierroksella Venäjän olympiakakkosen ja kaksinkertaisen maailmanmestarin Sofya Ochigavan. Kolmesti myös Euroopan mestaruuden voittanut Ochigava eteni kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Potkosen pistein 3-0.

 

Suomalainen paransi otteitaan avausottelustaan huimasti ja onnistui useassa tilanteessa osumaan venäläiseen, joka normaalisti ottaa osumia harvakseltaan. Ochigava oli kuitenkin kaksikosta tarkempi. Tappiosta huolimatta Potkosen valmentaja oli tyytyväinen Potkosen suoritukseen. – Tässä nyt maksetaan kalliita oppirahoja, mutta uskomme, että jonain päivänä saamme vielä jotain takaisinkin, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kommentoi ottelun jälkeen.  

Venäläisen jatko-ottelut määrittelevät Potkosen paikan ensi vuoden European Games – turnaukseen. Sarjan neljätoista parasta pääsee mukaan ja ennakkoon Ochigavan uskoisi lyövän loppuotteluun asti. Tällöin Potkonen lunastaisi paikan vuoden 2015 tärkeimpään kilpailuun.

– Taas tuli todistettua, ettei kannata lähteä lottoa tekemään, ei noi arpajaiset ole meidän laji, naurahtaa Teuronen. – Vitsi vitsinä, ei täällä olla arpajaisissa, vaan joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Niin kuin Mira itse sanoi, ehkä ensi kerralla, jatkaa Teuronen. Naisten seuraavat arvokilpailut isketään Koreassa, kun marraskuussa on vuorossa MM-nyrkkeilyt.

Tulokset:

60 kg Sofya Ochigava RUS - Mira Potkonen FIN 3-0

Muiden suomalaisten avausottelut ovat vuorossa tiistaina 3.6:

51 kg Sallamaari Hannonen FIN – Ancsin Katalin HUN

54 kg Marjut Lausti FIN – Rostan Marine FRA

57 kg Cecilia Nilsson FIN – Mariana Malovano UKR