Nyrkkeilyliiton tiedote koskien koronavirusepidemiaa

12.3.2020

Euroopassa ja muualla maailmalla on peruttu viime aikoina useita tapahtumia paikallisten viranomaisten asettamien rajoitusten vuoksi. Suomen hallitus antoi tänään suosituksen, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Suomen Nyrkkeilyliiton johtokunta päätti perua kaikki Nyrkkeilyliiton alaiset kilpailut ja koulutustapahtumat 31.3. asti.

Euroopassa ja muualla maailmalla on peruttu viime aikoina useita tapahtumia paikallisten viranomaisten asettamien rajoitusten vuoksi. Suomen hallitus antoi tänään suosituksen, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Suomen Nyrkkeilyliiton johtokunta päätti perua kaikki Nyrkkeilyliiton alaiset kilpailut ja koulutustapahtumat 31.3. asti. Liitto seuraa tilanteen kehittymistä aktiivisesti ja tiedottaa tilanteen niin vaatiessa.

Valtioneuvoston suosituksen mukaan tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Harjoitustoiminnan osalta kukin jäsenseura tekee omat päätöksensä. Nyrkkeilyliitto suosittelee, että seurat harkitsisivat harjoitustensa ja muiden tapahtumiensa perumista toistaiseksi.

Mikäli seurat jatkavat harjoitusten järjestämistä normaalisti, jokaisen harrastajan on kuitenkin syytä huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja muiden huomioon ottamisesta.

1) Jos olet vähänkään sairas, älä mene harjoituksiin, leireille tai kilpailuihin. Jää kotiin.

2) Pese kätesi huolellisesti saippualla aina tullessasi sisään, ennen harjoituksia sekä niistämisen ja yskimisen jälkeen. Yski ja aivasta puhtaaseen nenäliinaan, jonka laitat heti roskakoriin, tai hihaan - älä kämmeneen.

3) Vältä turhaa kasvojen koskettelua. Turhaa kättelyä voi myös välttää.

4) Vältä lainavarusteiden käyttöä.

5) Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, jää kotiin ja ota puhelimitse yhteyttä oman kuntasi/kaupunkisi terveysasemalle.

Lisäohjeita ja -tietoja THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19