6. Naisten MM-Kilpailut Barbados 08.-18.09.2010

15.9.2010


MM-pronssia Hanne Mäkiselle!

SUOMEN NAISNYRKKELYSSÄ TEHTIIN HISTORIAA

Hanne Mäkinen 51kg voitti naisten nyrkkeilyn MM-kilpailuissa pronssia.

Pronssi varmistui kun Mäkinen kukisti neljännesfinaalissa Australian Shannon O´Connellin pistein 13-1.

Otteluun valmistauduttiin huolella ja sitä jännitettiin paljon. Taktiikkana oli saada O´Connell hyökkäämään, jotta sen jälkeen voi tehdä oman vastahyökkäyksen ja saada osumapisteet. Taktiikka onnistui yli odotusten. Oletettavissa oli, että australialainen liikkuisi paljon sivusuunnassa. Käytetyn taktiikan avulla liike saatiin minimoitua ja sitä kautta saatiin hallittua ottelua.

Mäkinen kommentoi ottelun kulkua ”Ensimmäinen erä meni tarkkaillessa, mutta kun huomasin, että taktiikka puree ja saan houkuteltua hänet hyökkäämään, loput eristä olivat helppoja”. Valmentaja Sanna Laine kertoi, että ”Oli upeaa, että taas kerran olimme luoneet juuri oikean taktiikan eikä sitä tarvinnut muuttaa ottelun kuluessa. Olen todella ylpeä Hannesta, hän  otteli tänään todella upeasti”.

MÄKISELLE TAPPIO MM-KEHÄSSÄ SEMIFINAALISSA

Kolmen voitokkaan ottelun jälkeen Mäkinen joutui toteamaan Englannin Nicola Adamsin paremmaksi. Ottelu päättyi pistein 11-4. Ensimmäinen erä mentiin tasapisteissä, mutta toisessa erässä Adams oli saavuttanut kahden pisteen johdon. Mäkiselle ei painettu ollenkaan pisteitä enää 3. Ja 4.erässä, mikä tuntui hieman oudolta. Kulma-avustajan mukaan näytti siltä, että englantilainen sai pisteitä melko helposti.

Mäkinen kommentoi ottelun jälkeen: ”Taktiikka oli saada pidettyä pisteet tasoissa, jotta Nicola joutuisi hyökkäämään. Nyt vaan kävi toisin ja jouduin itse tekemään hyökkäyksiä, jolloin hän pääsi ottelemaan omalla vahvalla alueellaan. Oikea tyttö meni tällä kertaa finaaliin”.

Mäkiselle kuitenkin historiallinen MM-pronssimitali sekä kolme arvokasta kansainvälistä otteluvoittoa. Tästä on hyvä jatkaa tietä kohti Lontoon 2012 Olympialaisia.

Aikaisemmat ottelutulokset

Alkuttelut 12.09.2010
Hanne Mäkinen FIN - Yana Levankova BLR 9-1

Hanne Mäkiselle toinen voitto MM-kehästä!
Hanne Mäkinen -51kg kukisti syntymäpäivänsä kunniaksi 14.9. italialaisen Terry Gordinin upeasti pistein 7-1. Ensimmäinen erä oli pisteetön. Ottelun alkuerät olivat muutenkin vähäpisteisiä, osumapisteitä ei painettu, vaikka osui. Varsinkaan vartalosta ei tullut pisteitä. Mäkisen kommentti ottelun jälkeen: "Ensimmäinen erä oli vaikea, mutta ottelu helpottui erä erältä. Kaksi viimeistä erää oli jo selvästi hallinnassani. Otin hyökkäykset suojaukseen ja pääsin sen jälkeen tekemään omat vastahyökkäykset".

Valmentajana mukana olleen Sanna Laineen mukaan otteluun luotiin juuri oikea taktiikka. Tiedossa oli, että italiainen on pitkä ja vasenkätinen sekä liikkuu hyvin paljon. Päätettiin, että ei lähdetä juoksemaan italialaisen perässä vaan annetaan hänen hyökätä ja lähdetään vastahyökkäyksien kautta hakemaan pisteitä. Mäkisen yksi vahvuuksista on hyvä suojaus, joten sitä kannattaa käyttää. Lopulta pisteitä alkoi suunnitelmien mukaan tulla oikean käden suorasta sekä vasemman käden yläkoukusta.

Mäkinen on nyt kahdeksan parhaan joukossa, eli jos nyt olisi Olympiakarsinnat, hänellä olisi paikka Lontoon Olympialaisiin 2012. Keskiviikkona 15.9. neljännesfinaalissa Mäkinen kohtaa Australian Shannon O´Connellin.

 

MM-kisojen viralliset sivut:
http://www.wwb2010.com/home/index.php

 Tulospalvelu:
www.aiba.org