Potkonen kohtaa MM-avauksessaan Australian Anja Stridsmanin

15.11.2018

Potkonen on viimeisen kahden vuoden aikana käynyt liki 60 ottelua ja kärsinyt niissä vain yhden tappion. Potkosen 50 peräkkäisen voiton putki katkesi syyskuussa Espanjassa, kun Australian Anja Stridsman kukisti hänet tuomareiden hajaäänipäätöksellä 3-2.

Delhin MM-kilpailujen ykkösrankattu Potkonen pääsi rankinginsa puolesta suoraan toiselle kierokselle, jossa hän saa vastaansa juuri Stridsmanin. Australialainen voitti avausottelussaan Columbian Dayana Corderon.

Potkosen valmentajan Maarit Teurosen mukaan suomalaiset lähtevät otteluun hyvillä mielin.

- Ajattelin etukäteen, että toivon mukaan aussi tulee heti alussa vastaan. Mira on nyt herkässä kunnossa, niin hyvä että pääsemme heti kohtaamaan hänet. Hyvillä mielin ollaan, Teuronen iloitsee.

- Kyllähän Stridsman on yksi kovimpia vastuksia, mutta täällä on luonnollisesti paljon tosi kovia, kuten esimerkiksi Kiinan, Brasilian ja Korean edustajat.

Vastalyönneillä voittoon?

Ruotsalaislähtöinen Kansanyhteisön mestari Stridsman on Teurosen mukaan tyyliltään hankala, mutta syyskuun tappiollisesta ottelusta on tehty tarkat analyysit ja valmentaja uskoo voitonavainten olevan tiedossa.

- Aussilla on hyvä rytmi nyrkkeilyssään. Hän liikkuu ja käy lyömässä, liikkuu ja käy lyömässä. Lisäksi hänellä on nopea etusuora, mikä pitäisi pystyä eliminoimaan pois. Heikkouksena katson, että hänellä aukeaa pakka kun hän lähtee lyömään, Teuronen pohtii.

- Vastalyönnit on ajoitettava kunnolla vastustajan hyökätessä. Siinä on hyvä paikka saada lyöntejä perille. Omia hyökkäyksiä täytyy tehdä hämyjen tai valehyökkäysten kautta siten että vasta toinen hyökkäys on se, jolla todella haetaan osumia.

Suomen toisen edustajan Elina Gustafssonin osalta kehätyöt alkavat sunnuntaina. Sarjassa 69 kiloa otteleva tämän vuoden Euroopan mestari Elina Gustafsson kohtaa joko Taipein Nien-Chin Chenin tai Norjan Madeleine Angelsenin.  Tämä kaksikko ottaa mittaa perjantaina ja voittaja jatkaa Gustafssonia vastaan toiselle kierrokselle.

Arvontakaaviot ja muu info MM-kilpailuista löytyvät osoitteesta https://www.aiba.org/aiba-womens-world-boxing-championships-new-delhi-2018/.