Elina Gustafsson nyrkkeili MM-mitaleille

24.5.2016

International Boxing Association AIBA
International Boxing Association AIBA
International Boxing Association AIBA
International Boxing Association AIBA
Elina Gustafsson, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Elina Gustafsson, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Porilaisnyrkkeilijä Elina Gustafsson, 24, on varmistanut mitalisijan nyrkkeilyn naisten maailmanmestaruuskilpailuissa Kazakstanin Astanassa. Gustafsson kukisti 69 kiloisten puolivälieräottelussa Venäjän Saadat Abdulaevan tuomariäänin 2-1.

Vuoden 2014 MM-kilpailujen hopeanainen Abdulaeva joutui taipumaan ensimmäisiä arvokilpailujaan ottelevalle Gustafssonille erittäin tasaisessa ottelussa. Yksi tuomari sai Gustafssonin voittajaksi, toinen venäläisen ja kolmannen pisteet olivat neljän erän jälkeen tasan.

Tasapisteisiin päätynyt tuomari arvosti Gustafssonin hyvää loppukiriä ja äänesti hänet voittajaksi.

- Hieno suoritus Elinalta alusta loppuun. Hän oli venäläistä nopeampi ja sai selkeitä osumia perille. Toisessa erässä Elinan nyrkkeily meinasi mennä sähläykseksi ja hän hävisi sen, mutta kolmannessa erässä hän sai homman kasaan ja ansaitsi voittonsa, valmentaja Maarit Teuronen kertoi.

Gustafsson kohtaa torstaina välierissä pitkänhuiskean kiinalaisen Aasian mestarin Hong Gunin, joka on voittanut turnauksessa Turkin ja Azerbaijanin edustajat.

- Mitali on upea suoritus Elinalta, mutta nälkä kasvaa syödessä ja teemme kaikkemme mitalin kirkastamiseksi. Kiinalainen on vaikea, muttei mahdoton vastustaja, Suomen toinen valmentaja Askar Sarsenbayev arvioi.

Mira Potkonen ottelee vielä tänään 60 kiloisten puolivälierissä Sveitsin Sandra Brüggeria vastaan. Noin kello 16.20 Suomen aikaan käytävässä ottelussa on panoksena MM-mitali ja paikka Rion olympialaisiin.

Potkosen ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä kansainvälisen lajiliiton AIBA:n sivuilla osoitteessa http://www.aiba.org/blog/watch-aibastana2016-quarterfinals-live/. B-kehässä käytävä ottelu on kello 16.00 alkavan ottelutilaisuuden kolmas.

Suomalaisten ottelut:

Perjantai 20.5:
54 kg Aikaterini Koutsogeorgopoulou GRE - Marjut Lausti FIN 2-1

Lauantai 21.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Chentelle Cameron GBR 2-1

Sunnuntai 22.5:
69 kg Elina Gustafsson FIN - Rita Sutkute, LTU 3-0

Maanantai 23.5
60 kg Mira Potkonen FIN - Yin Junhua CHN 2-1

Tiistai 24.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Sandra Brügger SUI
69 kg Elina Gustafsson FIN – Saadat Abdulaeva RUS 2-1

Katso lisätiedot kilpailuista MM-kilpailujen kotisivuilta: http://www.aiba.org/aiba-womens-world-boxing-championships-astana-2016/