Euroopan olympiakarsintaturnaus alkaa lauantaina - Suomalaiset valmiina

7.4.2016

Tomi Honka, Muhammad Abdilrasoon, Mira Potkonen ja Tomi Honka
Tomi Honka, Muhammad Abdilrasoon, Mira Potkonen ja Tomi Honka

Nyrkkeilyn Euroopan olympiakarsintaturnaus isketään 9. – 17. huhtikuuta Turkin Samsunissa. Suomalaisnyrkkeilijöistä olympiapaikkaa Turkissa tavoittelevat Mira Potkonen, Muhammad Abdilrasoon, Ilari Kujala ja Tomi Honka.

Potkonen ottelee sarjassa 60 kiloa, Abdilrasoon 69-kiloisissa, Kujala 75-kiloisissa ja Tomi Honka raskaassa sarjassa 91 kg.

Mira Potkosen on yllettävä olympiapaikan saavuttamiseksi finaalipaikkaan ja miesten sarjoissa olympiapaikan saavuttavat sarjojen kolme parasta.

- Tavoitteena on tietenkin olympiapaikka. Ennakkoilmoittautumisten perusteella se vaatisi nyrkkeilijöitä neljää otteluvoittoa ja näin ollen täydellistä onnistumista, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoo.

- Lähtökohdat turnaukseen valmistautumiseen eivät olleet loukkaantumistilanteen vuoksi parhaat mahdolliset, mutta nyt joukkue on hyvässä iskussa. Tulimme Turkkiin suoraan Italian harjoitusleiriltä, joka meni erittäin hyvin.

Viimeiset olympiapaikat jaetaan naisten osalta MM-kilpailuissa Kazakstanissa 19. -27. toukokuuta ja miesten osalta maailman olympiakarsintaturnauksessa 7. – 19. kesäkuuta Azerbaijanissa.