Mira Potkonen taisteli hienosti, mutta olympiakultamitalisti vei veiton

20.11.2014

Kuva viime vuoden EU-mestaruuskilpailuista, jossa Mira sijoittui pronssille. Kuvaaja: Anna Laukkanen
Kuva viime vuoden EU-mestaruuskilpailuista, jossa Mira sijoittui pronssille. Kuvaaja: Anna Laukkanen

Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkosen erinomainen taistelu ei riittänyt voittoon nyrkkeilyn naisten maailmanmestaruuskilpailujen kolmannella kierroksella Korean Jejussa.

Irlantilainen olympiakultamitalisti Katie Taylor kukisti Potkosen 60-kiloisten ottelussa kaikin tuomariäänin 3-0.

Taylor aloitti ottelun hyvin, mutta toisessa erässä Potkonen alkoi saada kovia iskujaan perille. Naiset iskivät tasaväkisesti ja viimeisessä erässä Potkonen löi Taylorin nenäkin verille. Kaikki arvostelutuomarit näkivät kuitenkin Taylorin voittajana.

- Olen hyvin ylpeä Miran suorituksesta. Aika harva pystyy laittamaan maailman parhaan näin koville, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen sanoo.

- Kun Mira pääsi lyöntietäisyydelle, niin hän oli siinä mielestäni Tayloria parempi. Oikealle etäisyydelle pääseminen ei kuitenkaan ollut helppoa ja se varmaankin ratkaisi tänään voiton.

Katie Taylor on kautta aikojen ylivoimaisesti meritoitunein naisnyrkkeilijä. Hänen saavutuksiinsa kuuluu olympiakullan lisäksi neljä maailmanmestaruutta ja viisi Euroopan mestaruutta. Puolivälierissä Taylor kohtaa venäläisen olympiahopeamitalisti Sofia Ochigavan.

Kahdella otteluvoitolla 16. parhaan joukkoon iskenyt Potkonen arvottiin todelliseen kuolemanlohkoon, jossa kolmesta Lontoon olympiamitalistista vain yksi voi päästä MM-mitaleille. Toisessa lohkossa on vähemmän meritoituneita nyrkkeilijöitä, joista Potkonen ei ole aiemmissa kilpailuissa hävinnyt kenellekään.