Mira Potkoselle vakuuttava voitto naisten MM-kilpailuissa

18.11.2014

Tamperelaisnyrkkeilijä Mira Potkonen iski toisen otteluvoiton naisten MM-kilpailuissa Korean Jejussa. Potkonen, 34, kukisti 60-kiloisten ottelussa vakuuttavasti Japanin Chinase Hujikon kaikin tuomariäänin 3-0.

Potkonen hallitsi ottelua alusta asti lyöden hyviä osumia etummaisella suorallaan. Myös muut Potkosen lyönnit löysivät tiensä perille ja japanilaiselle laskettiin kertaalleen lukuakin kolmannessa erässä.

- Mira nyrkkeili oikein hyvin. Etukäsi ja jalat toimivat hyvin ja niillä hän sai ottelun kontrolliinsa. Tämä oli vielä ensimmäistä ottelua parempi esitys, joten nousujohtoisesti edetään, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kertoo.

Kolmannella kierroksella Potkonen on äärimmäisen kovan haasteen edessä. Potkonen pääsee haastamaan Lontoon olympialaisten kultamitalistin Katie Taylorin. Maailman parhaana naisnyrkkeilijänä yleisesti pidettävä Taylor on uskomattomasti voittanut 14 arvokilpailut peräkkäin.

- Olen innoissani tästä mahdollisuudesta. Mira on pari kertaa hävinnyt Taylorille, mutta olemme yrittäneet ottaa opiksi tappioista ja nyt meillä on luotu taktiikka, jolla todella yritämme voittoa, Teuronen paljastaa.

Selkävaivat pilasivat Grönroosin kisat

Suomen toisen MM-edustajan Sonia Grönroosin kilpailut päättyivät jo ennen hänen ensimmäistä otteluaan. Grönroosin piti kohdata tänään Algerian Souhila Bouchene, mutta eilen alkaneiden selkävaivojen vuoksi Grönroos joutui antamaan luovutusvoiton vastustajalleen.

- Eilen illalla harjoitusten jälkeen Sonialla alkoi selkäkivut. Hän sai vahvoja särkylääkkeitä, muttei pystynyt nukkumaan koko yönä. Aamulla hän ei päässyt edes puntarille, Grönroosin valmentaja Askar Sarsenbayev harmittelee.