Suomen A-junioreille tappiot EM-kilpailuissa

23.10.2014

Suomen nyrkkeilijät Abdilrasoon (vas.), Kallioinen ja Viktorov
Suomen nyrkkeilijät Abdilrasoon (vas.), Kallioinen ja Viktorov

Kroatian Zagreb isännöi tänä vuonna A-junioreiden EM-kilpailuita. Suomi osallistui kilpailuihin kolmen nyrkkeilijän joukkueella.

Suomen joukkue

60 kg Donat Viktorov
64 kg Muhammad Abdilrasoon
75 kg Kalle Kallioinen

Valmentaja Jarkko Pitkänen

Suomalaisten ottelut:

18.10.
60 kg Lewis Hay SCO - Donat Viktorov FIN 3-0

Ensimmäisenä suomalaisista kilpailut aloittanut Viktorov kävi kovan väännön skotin, jossa molemmat yrittivät kaikkensa voittaakseen. Yliyrittämisen myötä ottelu meni ajoittain molemmilta painimiseksi. Viktorov osui ajoittain hyvin, mutta oli liian passiivinen, ja viimeisessä erät saadut kaksi varoitusta ratkaisivat ottelun skotlantilaisen hyväksi.

19.10.
64 kg Ararat Gyulbangyan ARM - Muhammad Abdilrasoon FIN 2-1

Molemmat ottelijat muistuttivat hieman toisiaan niin ottelutyyliltään, kuin kätisyydeltään. Ottelu eteni koko ajan erittäin tasaisena, molempien kytätessä toisen virheitä. Ottelun jälkeen armenialainen julistettiin voittajaksi hajaäänin 2-1. Abdilrasoon osui kaksikosta hieman enemmän, mutta Gyulbangyan hallitsi hienokseltaan keskikehää ja teki enemmän aloitteita.

20.10.
75 kg Giovanni Sarchioto ITA - Kalle Kallioinen FIN TKO 1. erä

Italialainen aloitti ottelun hyvin aggressiivisesti ja pääsi osumaan jälkitilanteessa voimakkaasi pään sivuun. Kallioinen joutui kuuntelemaan lukua, mutta lähti rohkeasti jatkamaan ottelua ja haastamaan Sarchiotoa. Valitettavasti Kalle ei kuitenkaan täysin ehtinyt palautua ensimmäisestä luvunlaskusta, ja joutui vaikeuksiin. Aivan erän lopulla tullut kolmas luvunlasku päätti ottelun.

Suomalaisten kilpaottelut turnaukset ovat ohi, mutta urakointi jatkuu Zagrebissa harjoitusotteluiden merkeissä.