Suomen naisnyrkkeilijät valmiina mitalitaistoon EU-kehässä

26.6.2013

Suomen Nyrkkeilyliitto lähettää Unkarissa 30.6. – 7.7. käytäviin naisten Euroopan Unionin mestaruuskilpailuihin neljän nyrkkeilijän joukkueen. Naisten EM-kilpailujen siirryttyä vuoteen 2014, tämän vuoden pääkilpailuna toimivat EU-mestaruuskilpailut Keszthelyssä.

Suomen joukkueen kokenein iskijä on kaksinkertainen EU-mitalisi Mira Potkonen, joka iski pronssia vuosina 2010 ja 2011. Olympiavuoden tauon jälkeen EU-kilpailut ovat jälleen kalenterissa ja Potkosen tavoite olympiasarjassa 60kg on kivenkova: finaalipaikka. Kovimmat vastustajat ovat olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Irlannin Katie Taylor, puolalainen MM-pronssimitalisti Karolina Graczyk sekä MM-pronssia voittanut olympiaiskijä Natasha Jonas. Englantilainen Jonas kukisti Potkosen huhtikuussa Feliks Stamm -turnauksessa vain massapisteillä +15–15.

Ensimmäistä kertaa kansainvälisessä suurturnauksessa iskevät 48kg Sonia Grönroos, 51kg Sallamaari Hannonen ja 57 kg Cecilia Nilsson. Maaliskuussa kevyen kärpässarjan Pohjoismaiden mestariksi iskenyt Grönroos tavoittelee mitalia Unkarista. ”Lähden voittamaan ottelua kerrallaan ja tavoitteena on edetä mitaleille asti”, kertoo tamperelainen. Sarjan mestarisuosikkeihin lukeutuvat mm. edelliskilpailujen mestari Turkin Meltem Akar, EM-hopeamitalisti Walesin Lynsey Holdaway ja Italian todella kokenut moninkertainen EM- ja EU-mitalisti Valeria Calabrese.

Kajaanin Kuohua edustava 22-vuotias Hannonen iski alkuvuodesta uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden Rovaniemellä ja edustaa nyt Suomea sarjassa 51kg. Sarja on perinteikkäästi ollut suomalaisittain menestyksekäs, niin Maarit Teuronen kuin Hanne Mäkinen ovat aikanaan iskeneet arvokilpailumitalit kyseisessä sarjassa. Olympiasarja 51kg on myös Unkarissa todella kova. Kärkiniminä iskevät kotikilpailujen olympiavoittaja Nicola Adams, EM-hopeamitalisti Sandra Drabik Puolasta sekä EU-mestari ja EM-kolmonen Bulgarian vahva Stoyka Petrova.    

Joukkueen kuopus on porvoolainen Cecilia Nilsson. 21-vuotias Nilsson on kuitenkin ehtinyt jo iskeä voittoja kansainvälisissä kehissä. Viime vuoden meriittilistalta löytyy mm. kansainvälisen Tunis-turnauksen voitto ja pronssia Minoas Cupista Kreetalta. Nilsson valmistautui EU-mestaruuskilpailuihin yhdessä Grönroosin ja Potkosen kanssa sparrileirillä Tukholmassa kesäkuun puolivälissä. Vahvalyöntisellä Nilssonilla on kaikki mahdollisuudet mitaleille EU-kehässä, haastetta suomalaiselle tarjoilevat mm. Saksan nuorten maailmanmestari Ornella Wahner, kokenut italialaisveteraani Marzia Davide sekä Puolan MM-hopeamitalisti ja useita EU-mitaleja iskenyt Sandra Kruk. 

Suomen joukkue Keszthelyn Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa:

Nyrkkeilijät:

48 Sonia Grönroos (TVS)

51 Sallamaari Hannonen (KajKu)

57 Cecilia Nilsson (BoBo)

60 Mira Potkonen (TVS)

 

valmentajat: Miika Forsström, Askar Sarsenbayev, Maarit Teuronen

tuomari: Jouko Lindberg

joukkueenjohtaja: Anna Laukkanen