KAMPPAILULAJIEN KOULUTUKSELLA VETOVOIMAA!

7.2.2013

Tunnelmakuvaa edellisestä yhteiskoulutuksesta.
Tunnelmakuvaa edellisestä yhteiskoulutuksesta.

Kamppailulajit järjestävät yhdessä 2-tason valmentajakoulutuksen vuoden 2013 aikana. Vuonna 2014 valmentajia jatkokoulutetaan 3-tason valmentajakoulutuksessa. Kamppailulajien yhteisissä koulutuksissa lisätään lajien välistä yhteistyötä ja saavutetaan laajempi näkökulma valmentamiseen eri lajikouluttajien näkökulmista unohtamatta lajikohtaisia erityispiirteitä. Tämänvuotinen koulutus alkaa helmikuun lopulla ja se saavutti erittäin suuren suosion - mukana on kymmenen kamppailun lajiliittoa ja koulutukseen tuli yli 50 osallistujaa. 

2-tason valmentajakoulutuksessa kehitetään valmennustaitoja ja käytännön ohjaamistaitoja viiden lähijakson lisäksi erilaisten oppimistehtävien avulla. Läpikäytäviä osa-alueita ovat Fyysinen valmennus, Valmennuksen suunnittelu ja arviointi sekä valmentajan vuorovaikutustaidot. Lisäksi yksi lähijakso on oman lajin kanssa toteutettava lajiosa, jossa keskitytään oman lajin valmennuksen kannalta tärkeisiin erityispiirteisiin. 

Kamppailulajeista mukana ovat judo, nyrkkeily, potkunyrkkeily, taido, muay thai, taekwondo, itf taekwon-do, karate, vapaaottelu ja paini.

Kamppailulajit ovat eri kokoonpanoin saaneet lajiliittoyhteistyön hienosti käyntiin. Koulutuksia on järjestetty yhdessä etenkin 2- ja 3-tasolla, ja muista yhteisistä hankkeista voidaan mainita Kamppailulajien yhteinen liikkuva koulu -hanke, YourFight ja Suuri Budoleiri. Resurssien järkevä yhteinen jakaminen madaltaa koulutusten ja tapahtumien järjestämiskynnystä ja madaltaa taloudellisia riskejä. 

Kamppailulajien yhteisen 2-tason valmentajakoulutuksen osallistujalistan löydät osoitteesta: http://www.judoliitto.fi/koulutus/kamppailulajien-yhteinen-2-tason/koulutukseen-ilmoittautuneet/

Lisätietoja koulutuksesta antaa Sanna Laine, Suomen Nyrkkeilyliitto snl.laine@kolumbus.fi tai 040 3593 097