Puolustusvoimien Urheilukoulun hakuilmoitus

8.12.2009

Puolustusvoimat tarjoaa urheilukoulutusta

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA LAHDESSA

 

Urheilukoulu on tarkoitettu motivoituneille ja lupaaville urheilijoille (ml naiset). Se tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävän ajan ja valmennuksen nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa. Urheilukoulu on luonnollinen jatke urheilulukioista,

-ammattioppilaitoksista ja -akatemioista valmistuville nuorille.

 

Lajit

Urheilukouluun voivat hakea kaikkien niiden lajien urheilijat, joissa järjestetään Olympiakilpailut tai viralliset MM-kilpailut. Vuodesta 1979 Urheilukoulussa on palvellut 4940 urheilijaa 54 eri lajista.

 

Muita tietoja

Palvelusajan pituus on pääsääntöisesti 12 kuukautta, jonka jälkeen valmistutaan tiedustelualiupseereiksi tai -upseereiksi. Reserviupseerikurssi suoritetaan myös Urheilukoulussa. Nykyisin myös 6 kuukauden miehistökoulutus on mahdollista (max 30 % saapumiserän vahvuudesta). Sille voivat hakeutua mm. Olympiakomitean tukiurheilijat, ulkomailla pelaavat/kilpailevat ammattiurheilijat, esiammattilasisopimuksen tehneet urheilijat sekä joukkuelajien urheilijat, jotka ovat edellisellä kaudella pelanneet vähintään 1/3 miesten ylimmän sarjatason peleistä.

 

Valmennusaika

Urheilukoulussa on ohjattuun valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yleensä noin 12-30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput. Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa ja urheiluopistoilla.

 

Valmentajat

Urheilukoulussa on yli 20 eri lajien valmentajaa, joista suurin osa on suorittanut liikunnanohjaaja- tai ammattivalmentajatutkinnon. Valmentajatukea saadaan tarvittaessa myös eri lajiliittoilta sekä voidaan käyttää siviilivalmentajia.

 

Harjoitusolosuhteet

Hennalan varuskunnasta, Lahden kaupungista ja läheisistä valmennuskeskuksista (Vierumäki, Pajulahti) löytyvät harjoituspaikat lähes joka lajiin.

 

Hakeutuminen

Kesäkuun 2010 saapumiserään hakevien talvilajien urheilijoiden (mm. hiihtolajit, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, judo paini jne.) on jätettävä hakemuksensa 1.3.2010 mennessä. Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.mil.fi/varusmies/hakemukset tai www.urheilukouluntuki.fi). Valinnoissa kiinnitetään huomiota mm. urheilutuloksiin, lajiliittojen lausuntoihin sekä psykologisten testien tuloksiin. Liitä hakemukseen mukaan edellisen kauden harjoituspäiväkirjan yhteenveto (harjoituskerrat tai -tunnit viikoittain). Tämä katsotaan eduksi valittaessa hakijoita Urheilukouluun.

 

 

Tiedustelut

Urheilukoulu

0299 446302 / valmennuspäällikkö Jari Karinkanta

jari.karinkanta@mil.fi

Osoite

Urheilukoulu, PL 5, 15701 Lahti          

urhk@mil.fi