SIRPA MAKKONEN EUROOPAN NYRKKEILYJOHDOSSA

12.8.2008


Sirpa Makkosella entistä vankempi asema Euroopan nyrkkeilyjohdossa

 

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto, AIBA on uudistanut toimintasääntönsä ja -mallinsa, minkä seurauksena myös  kaikkien maanosien nyrkkeilyliitot on nyt sulautettu AIBA:n organisaatioon. Eurooppalaista nyrkkeilyä johtaa European Boxing Confederation (EuBC), jonka puheenjohtajaksi on valittu ranskalainen Humbert Furgoni. Samalla liiton toimisto siirtyi Moskovasta Pariisiin. Uusi nettisivusto on avattu osoitteessa: www.eubc-boxing.eu.

 

Muutoskauden hallinnosta ja päätöksenteosta EuBC:ssä vastaa 9-henkinen johtoryhmä, Task Force Group. Suomen Nyrkkeilyliiton varapuheenjohtaja Sirpa Makkonen on valittu johtoryhmän jäseneksi sekä jatkamaan EuBC:n Naiskilpailukomission puheenjohtajana.

 

Kansainvälinen toimitsijalisenssi tuo lisää arvokilpailutehtäviä

 

Elokuun alussa naisten EU-mestaruuskilpailujen yhteydessä Liverpoolissa Sirpa Makkonen suoritti ensimmäisenä suomalaisena AIBA:n uuden järjestelmän mukaisen toimitsijalisenssin (ITO – International Technical Official), mikä antaa valtuudet toimia arvokilpailujen teknisenä valvojana ja ylituomaristossa.

 

EuBC on jo nimennyt Sirpa Makkosen sekä Unkarin turnauksen (3.-7.9.2008) että nuorten EM-kilpailujen (9.-14.12.2008, Yambol, Bulgaria) tekniseksi valvojaksi. Näin ollen Unkarin Pecsissä iskettävä tapahtuma on nyrkkeilyhistorian ensimmäinen kansainvälinen kalenteriturnaus, jonka ylimmäksi vastuuhenkilöksi on nimetty naistoimitsija.

Vastuuta Makkoselle on annettu myös AIBA:ssa, joka on nimennyt hänet naisten MM-nyrkkeilyjen (21.-30.11.2008, Ningbo City, Kiina) tekniseen valvojaryhmään.