Kamppailulajit muistuttavat yhdenvertaisuudesta Helsinki Pridessa

26.6.2018

Puheenjohtaja Tomi Korpinen, toiminnanjohtaja Marko Laine sekä toimistosihteeri Miika Forsström yhdessä Euroopan mestari Elina Gustafssonin kanssa Pride-hengessä
Puheenjohtaja Tomi Korpinen, toiminnanjohtaja Marko Laine sekä toimistosihteeri Miika Forsström yhdessä Euroopan mestari Elina Gustafssonin kanssa Pride-hengessä

Kamppailulajit päättivät vastata myöntävästi, kun Olympiakomitea ilmoitti osallistuvansa tämän vuoden Helsinki Pride –kulkueeseen haastamalla lajit mukaan olympialipun alle.

Olympiakomitea osallistuu Helsinki Prideen 30. kesäkuuta ja on haastanut urheilulajit osallistumaan kulkueeseen. Suomen Nyrkkeilyliitto osallistuu suurella innolla muiden kamppailulajien kanssa tapahtumaan tuoreen Euroopan mestarin Elina Gustafssonin johdolla.

Mestarinyrkkeilijälle Pride on ollut jo pitkään erityinen tapahtuma.

- Pride on yksi iloisimmista ja positiivisimmista juhlista mitä on. Prideilla voi kuka tahansa olla oma itsensä ja siellä marssitaan tasa-arvon, ihmisten moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden vuoksi! Step by step rikotaan vanhoja normeja ja tuodaan esille ihmisten moninaisuutta, Gustafsson hehkuttaa.

- Olemme kaikki yhdenvertaisia, vaikka ihon väri, uskonto, sukupuoli ja seksuaalisen suuntautuminen olisi erilainen, kun toisella. Tehdään kaikki näkyviksi. Positiiviset sanat ja teot ei maksa mitään, ollaan kilttejä toisiamme kohtaan!

Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtajan Marko Laineen mukaan Pride-kulkue on mainio tapa tuoda esiin liiton pitkään yhdessä muiden kamppailulajien kanssa työstämää yhdenvertaisuutta.

- Nyrkkeily- ja kamppailuyhteisöön olet tervetullut, oli seksuaalinen suuntautumisesi mikä tahansa ja riippumatta siitä mistäpäin maailmaa olet lähtöisin. Kehässä ja salilla kaikki ovat yhdenvertaisia, Laine julistaa.

- Haluamme että tämä toteutuu aidosti niin harraste- kuin huippu-urheilutasolla. Pride tarjoaa mahdollisuuden tuoda esiin vuosien työtämme tämän tärkeän asian eteen ja olen erittäin ylpeä siitä, että nyrkkeilyllä on Elinan kaltainen persoona levittämässä sanomaa!

Kamppailulajit haastavat edelleen omat harrastajansa mukaan Prideen juhlistamaan yhdenvertaisuutta. Jos haluat liittyä iloiseen seurueeseemme, ilmoita siitä liiton toimistoon osoitteeseen info@finbox.fi. Kamppailijat erottautuvat Pridessa pukeutumalla omaa lajiaan ilmentävään asusteeseen. 

 

Mikä on Pride? Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä ihmisoikeustapahtuma. Sen tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.