EM-kilpailut päättyivät suomalaisten osalta

20.6.2017


Ukrainan Harkovassa käytävät nyrkkeilyn EM-kilpailut ovat päättyneet suomalaisten osalta. Kolmimiehisen joukkueen saldoksi jäi kilpailuissa yksi otteluvoitto. Tavoitteena ollut yksi paikka syksyn MM-kilpailuihin jäi saavuttamatta.

Suomalaisista MM-kisapaikassa oli tiistaina vielä kiinni alle 60 kg sarjassa iskevä Arslan Khataev, joka kohtasi ottelussaan Englannin Callum Frenchin. Ottelun voittaja jatkaisi EM-kilpailuissa puolivälieriin, sekä saavuttaa samalla paikan Saksassa käytäviin MM-kilpailuihin.

Khataev aloittikin ottelun hyvin ja tasaisen ottelun hallinta vaihteli suomalaisen ja englantilaisen nyrkkeilijän välillä. Lopulta kuitenkin French oli hieman aktiivisempi ja kykeni eheämpään suoritukseen ja kuittasi kuitenkin tasaisen ottelun voiton kaikin tuomariäänin.

Alkaneen olympiadin ensimmäinen miesten arvokilpailu toimi lopulta hyvänä testikilpailuina. Uuden olympiadin ensimmäisen vuoden tavoitteeksi oli asetettu perusharjoittelun laadun ja määrän kehittäminen sekä olosuhteiden ja puitteiden parantaminen.

EM-kilpailut ja niitä edeltänyt puolentoista viikon mittainen leiri Ukrainassa paljastivat ne kehityskohteet, joita maajoukkueurheilijoiden perusharjoittelussa sekä olosuhteissa ja puitteissa tulee kehittää.

Nyrkkeilyn taso Euroopassa nousee koko ajan ja jotta, pysymme kehityksessä mukana tulee meidän pyrkiä kehittämään Suomessa tapahtuvaa perusharjoittelua siinä, missä myös tehostamaan kansainvälistä valmentautumista. Laadun ja määrän lisäämisen lisäksi meidän tulee kyetä yhtenäistämään maajoukkueurheilijoiden perusharjoittelua.

Vaikka EM-kilpailuiden kokonaistulos jäi kenties mollivoittoiseksi, niin tulee huomioida, että Suomen joukkue oli kokonaisuudessaan hyvin nuori, kun kaikki sen jäsenet olivat 18- tai 19-vuotiaita. Edellisen olympiadin ensimmäisiin miesten arvokilpailuihin verrattuna Suomen joukkue kykeni kokonaisuudessaan huomattavasti kypsempiin suorituksiin ja parempaan tulokseen.

Suomen joukkue pitikin palaverin heti, kun EM-kilpailut joukkueen osalta päättyivät. Joukkue arvioi päävalmentajan johdolla kulunutta kahden ja puolen viikon jaksoa Ukrainassa. Joukkue kykeni arvioimaan tilannetta realistisesti ja toteamaan, että kehityskohteita kyetään parantamaan riittävästi kuluvan olympiadin aikana.

 

Suomen joukkue

60 Arslan Khataev

64 Rasmus Bergman

69 Muhammad Abdilrasoon

 

valmentajat Jarkko Pitkänen ja Askar Sarsenbayev

 

Suomalaisten ottelut

16.6.

64 Richards Kovacs HUN – Rasmus Bergman FIN 5-0

 

17.6.

69 Adem Fetahovic BIH – Muhammad Abdilrasoon FIN 3-2

 

18.6.

60 Arslan Khataev FIN – Adrian Kowal POL 3-2

 

20.6.

60 Callum French ENG – Arslan Khataev FIN 5-0