Ismail Umar jatkoon Italiassa

5.3.2024

Nuori Ismail Umar, 22, otti voiton avausvastustajastaan olympiakarsintaturnauksessa Italiassa. Muille suomalaisnyrkkeilijöillä urkka päättynyt ensiotteluun.

Sarjassa 63,5-kiloa otteleva Ismail Umar voitti vakuuttavalla ja taktisesti kypsällä nyrkkeilyllä liettualaisvastustajansa Andriejus Lavrenovasin. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen Umar onnistui kääntämään puolivälin jälkeen kääntämään ottelun itselleen. Kolmas erä sinetöi yksimielisen 5-0-voiton. 

- Ismailin kone lähti käyntiin toisessa erässä ja hän otti ohjat kehätapahtumista. Sekä takakäden suora että vartalokoukku alkoivat pehmittää liettualaista. Kolmanteen erää mentäessä kolmella tuomarilla oli vielä pisteet tasan, joten oli oltava tarkka loppuun asti. Mutta kolmas erä ei jättänyt tuomareille enää jossiteltavaa, kertasi ottelun kulkua valmennuspäällikkö Ervin Kade. 

Myös Ismail Umar oli itse tyytyväinen ottelun jälkeen.

- Vastustaja halusi voittaa ja se näkyi otteissa. Piti olla tarkkana koko ajan. Turnauksen eka matsi on aina vaikein. Nyt olen saanut sen alta pois ja aion tehdä parhaani myös seuraaviin matseihin, kertoi tunnelmista Ismail Umar. 

Seuraavan ottelun Umar ottelee torstaina. Vastassa Turkmenistanin Saparmyrat Odajevia vastaan. 

Muilla suomalaisilla tappiollinen alku

Suomalaisista Italian turnauksessa ovat jo otelleet Emma Jokiaho, Nikita Nystedt sekä Sam Morovati. Heillä turnaus päättyi ensimmäisen kierroksen tappioon. Katkerimman kohtalon koki Kotkan Voimailijoiden Nikita Nystedt, häviten tasaistakin tasaisemman ottelun 3-2 hajaäänin. 

Tulokset:

  • W54kg Ferchichi Islem (TUN) - Jokiaho Emma 5-0 
  • M80kg Nuryagdyyev Nuryagdy (TKM) – Nystedet Nikita 3-2
  • M63,5kg Umar Ismail - Lavernovas Andriejus (LTU) 5-0
  • 3. ilta// M71kg Shymbergenov Aslanbek (KAZ) – Morovati Sam RSC R2

Keskiviikon 6.3. suomalaisottelut

  •  W66kg Kovalainen Krista – Estornell Yakelin (CUB)
  •  M+92kg Bernath (HUN)/Congo Chala (ECU) – Rantanen Danil