Kamppailija EI kiusaa

 

Kamppailija Ei kiusaa


Nyrkkeilyliitto on mukana kamppailulajien yhteisessä Kamppailija Ei kiusaa -kampanjassa. Kampanjasta tiedotetaan Facebookissa sekä verkkosivuilla.


Kampanjan tekniset paidat ovat nyt myynnissä!
 

Kiusaamisvapaan ilmapiirin luominen harjoituksissa


Harjoituksissa voimme kaikki vaikuttaa yhdessä siihen, että kaikille jää hyvä fiilis. Kamppailija Ei Kiusaa haluaa jakaa muutaman hyvän ja yksinkertaisen vinkin, jonka avulla voimme jokainen olla luomassa kiusaamisvapaata ilmapiiriä.

 

 1. Hymyile
  Hymy kantaa pitkälle ja se tarttuu myös kanssaharrastajiin. Muista hymyillä myös aremmille ja hiljaisemmille harjoittelijoille. Hymysi voi tuoda paljon iloa toiselle ja sillä voi olla jopa suuri merkitys siihen miten joku toinen kokee olonsa kotoisaksi ja joukkoon kuuluvaksi.

 2. Vaihda paria
  Aika monella meistä pidempään harjoitelleella on joku oma lemppari treenikaveri ja usein ystävyys kantaa myös salin ulkopuolelle. Se on hieno juttu, mutta vaihtelemalla paria tutustumme myös uusiin kivoihin tyyppeihin. Muistatko itse kun aloitit harrastamisen etkä vielä tuntenut porukkaa? Jännitti ja mietit miten muut ottavat sinut vastaan. Et ehkä ollut vielä niin taitava ja saatoit mokailla joissain tekniikoissa. Ottamalla jonkun uuden parin ja jeesaamalla häntä harjoituksissa saat uuden tyypin rohkaistumaan. Opettamalla uusia palvelet myös itseäsi. Mitä paremmat sparrikaverit, sen nopeampaa on myös oma kehittymisesi.
   
 3. Kannusta
  Positiiviset sanat ja oikeaan paikkaan heitetty kehu luovat hyvää henkeä koko yhteisöön. Ne myös auttavat jaksamaan rankemmatkin treenit ja edesauttavat kehittymistä. Kehua ja kannustaa voi monella tavalla. Kaikki eivät ole yhtä taitavia joka asiassa mutta jokainen osaa jonkun asian paremmin kuin muut. Kehitystä tapahtuu kaiken aikaa ja treenikaverina juuri sinä voit olla se joka auttaa toista harrastajaa huomaamaan oman kehityksensä. – Hei viime kerralla sä et vielä pystynyt tohon, mut nyt se alkaa jo sujumaan! Tai: - Hei annoit tänään hyvän vastuksen ja jouduin tekemään tosi paljon duunia että pärjäsin.  Aina voit myös olla muuten ystävällinen eikä kehun tarvitse aina edes liittyä harrastukseen. –Sulla on ihanat hiukset! Tai: Mistä sä oot ostanut ton paidan? Voi saada toisen tosi hyvälle mielelle. Kannustusmeteli on hieno juttu! Mieti koko porukkaa huutamassa yhteen ääneen ja tsemppaamassa toinen toistaan parempaan suoritukseen. Kannustusmeteliä tavataan usein kisoissa mutta yhtälailla oman kannustusoopperan voi laittaa käyntiin harjoituksissa kun tehdään yhdessä jotain sopivaa harjoitetta.
   
 4. Pidä pilke silmäkulmassa
  Ilmapiirin muodostavat yhdessä koko treeniporukka. Joskus treeneihin tullessa väsyttää ja tuntuu että olisi vaan kivempi jättää koko treenit väliin. Toisinaan on päiviä jolloin huono päivä on osunut useammalle harjoittelijalle. Ryhmässä ollessaan ihminen aistii muitten fiiliksiä ja ryhmän vuorovaikutussuhteet toimivat niin että huono fiilis voi imaista koko porukan mukaansa. Toisinaan yhden tai muutaman harjoittelijan huono päivä saattaa tarttua koko porukkaan. Sama pätee myös toisin päin. Omalla tekemiselläsi voit vaikuttaa ilmapiiriin ja kääntää treenin yleisilmeen positiiviseksi vaikka hetki sitten kaikki olisivat olleet myrtsin oloisia. Hauska vitsi tai pelleily oikeaan paikkaan saattaa kääntää koko treenin yleisilmeen, kunhan sen tekee oikeassa paikassa  ;) Oman nuutumisen voi karistella myös ottamalla härkää sarvista ja tarttumalla siihen alkamalla treenaamaan tietoisesti pikkasen normaalia kovempaa. Ripeä tekeminen tuo kehoon endorfiinihormoneja jotka saavat aikaan hyvänolon tunnetta ja kunnolla tehdessä mieltä askarruttaneet asiatkin unohtuvat. Rento ja hyvällä temmolla tehty tekeminen myös tarttuu parhaassa tapauksessa vieressä harjoittelevaan pariin ja siitä voi tulla ketjureaktio.
   
 5. Ole rohkea
  Joka porukkaan mahtuu tyyppi joka kohtelee toista tökerösti tai suorastaan idioottimaisesti.  Tökerö voi olla tietoisesti tai itse edes sitä ymmärtämättä. Olemalla rohkea voit puuttua tilanteeseen monellakin tavalla. Joskus se vaatii vain sen että uskaltaa avata suunsa ja sanoa toiselle hänen käyttäytyvän väärin. Usein porukassa on useampi joka ajattelee juurikin samaa kuin sinä mutta ei vaan uskalla sanoa sitä ääneen. Älä ole hiljainen hyväksyjä vaan puolusta kiusattua. Jos sanominen ei riitä tai et itse uskalla nousta kiusaajaa vastaan niin voit aina kertoa asiasta luotettavalle aikuiselle. Kannattaa myös keskustella muiden ryhmän jäsenten kanssa asiasta ja jos et yksin uskalla puuttua tilanteeseen niin tehkää se yhdessä.