Seuratiedote: Päävalmentajan tiedote 26.4.2017

26.4.2017

Tervehdys jälleen ja onnittelut tuoreille Suomen mestareille!

Tämän vuoden SM-kilpailut saatiin onnistuneesti päätökseen. Järjestävänä seurana toiminut Kirkkonummen Nyrkkeilykerho oli tehnyt kisajärjestelyissä upeaa työtä. Tämän vuoden SM-kilpailut olivat hieno osoitus siitä, että pienemmilläkin paikkakunnilla voidaan ja osataan järjestää viihdyttävä ja SM-kilpailuiden arvonmukainen turnaus.

Tämän vuoden SM-kilpailut toimivat myös katsastuskilpailuina kesän arvokisoihin niin naisten, kuin miestenkin sarjoissa. Tulee huomioida, että pelkän katsastuskilpailun perusteella ei joukkuevalintoja tehdä, vaan urheilijoiden suorituksia, tuloksia ja kv. kokemusta tulee arvioida myös pidemmällä ajanjaksolla.

Miesten sarjoissa nähtiin ennakkoon odotettu nuorten nyrkkeilijöiden esiinmarssi. Alkaneelle olympiadille nuoret pääsevät lähtemään siinä mielessä otollisessa tilanteessa, että heillä on jo kohtuullisesti kokemusta myös arvokilpailuista ja olympiakarsinnoista sekä niihin valmistautumisesta. Kilpailuissa nähtiin myös valitettavan paljon haavoja pään alueella päiden osuessa yhteen. Osasyynä näihin on varmasti vähäinen kilpailukokemus ja –rutiini.

Naisten sarjoissa nähtiin paljon tasaisia otteluita.  Tämän hetken aktiivinyrkkeilijöistä kaksi kokeneinta nyrkkeilijää ottelumäärällä mitattuna ovat naisia. Kansainvälinen kokemus arvokilpailuista ja niihin valmistautumisesta  kuitenkin rajoittuu lukumääräisesti varsin pienen joukon ympärille. Tällä hetkellä kärkinaisten keihäänkärki on kansainvälistä huipputasoa, mutta heidän taakseen kaivattaisiin nuoria ja nousevia kykyjä.

Miesten EM-kilpailut 14.-25.6. Harkova, Ukraina

Päävalmentaja on arvioinut kuluneen kauden kilpailuiden osalta miesten tilannetta. Arviointiperusteina ovat olleet suoritukset ja tulokset kv. kilpailuissa. Yleiseen sarjaan tänä vuonna siirtyneiltä nyrkkeilijöiltä edellytetään myös tuloksia SM-kilpailuista, joissa seurannassa olivat painoluokat 60, 64, 69 ja 75 kg.

Sarjojen 64 kg ja 75 kg kohdalla käytiin keskustelut henkilökohtaisten valmentajien kanssa, joiden perusteella todettiin, että kesän EM-kilpailut eivät lähtötilanteeseen nähden ole ajankohtaiset. Sarjassa 64 kg toimitaan siten, että Rasmus Bergman osallistuu Socikas turnaukseen, jonka suoritusten perusteella arvioidaan valmius osallistua EM-kilpailuihin.

EM-joukkueeseen esitetyt

 • 60 kg Arslan Khataev
 • 69 kg Muhammad Abdilrasoon

EM-joukkueeseen ehdolle esitetään

 • 64 kg Rasmus Bergman

Valmistautuminen EM-kilpailuihin

 • Feliks Stamm turnaus 2.-7.5. Puola
 • Socikas turnaus 16.-20.5. Liettua
 • EM-valmistava leiri 3.-13.6. Ukraina

Lisätiedot: Jarkko Pitkänen 0400 – 289 368


Naisten EU-mestaruuskilpailut elokuu

Naisten olympiavalmentaja on arvioinut kuluneen kauden kilpailuiden osalta naisten tilannetta. Arviointiperusteina ovat olleet suoritukset ja tulokset kv. kilpailuissa. SM-kilpailuissa seurannassa olivat lisäksi kaikki naisten painoluokat.

EU-joukkueeseen esitetyt

 • 48 kg Satu Lehtonen
 • 54 kg Marjut Lausti
 • 60 kg Mira Potkonen
 • 75 kg Elina Gustafsson

Valmistautuminen EU-mestaruuskilpailuihin

 • Kv. turnaus kesäkuun alku
 • Sparkassen Cup 29.6.-3.7. Saksa
 • Kv. leiri kesä-heinäkuu

Lisätiedot: Maarit Teuronen 040 – 1427 577

 

Kisaterveisin,

Jarkko Pitkänen
päävalmentaja