Vuoden 2016 parhaat

17.1.2017

Harri Juutilainen, Elina Gustafsson, Krenar Aliu ja Ilari Kujala
Harri Juutilainen, Elina Gustafsson, Krenar Aliu ja Ilari Kujala
Henrik Tarvio ja Krenar Aliu
Henrik Tarvio ja Krenar Aliu
Tomi Korpinen ja Mira Potkonen
Tomi Korpinen ja Mira Potkonen
Henrik Tavio ja Ilari Kujala
Henrik Tavio ja Ilari Kujala
Henrik Tavio ja Elina Gustafsson
Henrik Tavio ja Elina Gustafsson
Maarit Teuronen ja Tomi Korpinen
Maarit Teuronen ja Tomi Korpinen
Henrik Tavio ja Harri Juutilainen
Henrik Tavio ja Harri Juutilainen
Urheilugaala
Urheilugaala
Tomi Korpinen ja Jarkko Lahti
Tomi Korpinen ja Jarkko Lahti

Suomen Nyrkkeilyliitto on palkinnut vuoden 2016 parhaat kamppailulajien yhteisessä palkitsemistilaisuudessa Urheilugaalassa Hartwall Areenalla.

Vuoden juniorinyrkkeilijä 2016

Tämä lahjakas ja kansainvälisten vaatimusten mukaisesti harjoitteleva nuorukainen on osoittanut potentiaaliaan jo aiempina vuosina vuottaen useita kalenteriturnauksia ja ollen lähellä arvokilpailumitaleita. Vuonna 2016 hän iski uransa ensimmäisen arvokilpailumitalin saavuttaen Venäjän Anapassa pidetyissä Euroopan pronssia. Kirkkaampikaan mitali ei ollut kaukana, kun välierätappio tuli niukasti hajaäänin. Myös maailmanmestaruuskilpailuissa tämä huippulupaus suoriutui mainosti, vaikka mitali jäikin saavuttamatta.

Vuoden 2016 juniorinyrkkeilijä on Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Krenar Aliu.

Vuoden naisnyrkkeilijä 2016

Tämä määrätietoinen huippu-urheilija on kuulunut jo vuosien ajan nyrkkeilyn maailmaneliittiin, mutta arvokilpailumitalit ovat antaneet odottaa tuloaan. Vuonna 2016 alkoi kuitenkin tapahtua arvokilpailuissakin. Toukokuussa tämä nokialainen iski olympiapaikan varmistaneen MM-mitalin, elokuussa Rion olympialaisissa tuli huikeiden suoritusten jälkeen pronssia ja marraskuussa EM-kilpailuissa hopeaa. Enempää perusteluita valinnalle tuskin tarvitsee kertoa.

Vuoden 2016 naisnyrkkeilijä on Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen.

Vuoden miesnyrkkeilijä 2016

Tämä jo aiemmin osaamistaan kansainvälisissäkin kehissä väläytellyt kovakuntoinen kivinyrkki teki kansainvälisen läpimurtonsa vuoden 2016 aikana. Euroopan olympiakarsintaturnauksessa hän kukisti Euroopan kisojen mestarin ja sijoittui upeasti viidenneksi ollen hyvin lähellä paikkaa Rion olympialaisiin. Loppuvuodesta hän jatkoi erinomaisia otteitaan iskien voitot muun muassa maaotteluissa Saksaa ja Liettuaa vastaan.

Vuoden 2016 miesnyrkkeilijä on Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Ilari Kujala.

Vuoden läpimurto 2016

Tämä määrätietoinen sisupussi iski mitalin heti uransa ensimmäisessä arvokilpailuissaan. Maailmanmestaruuskilpailuissa Kazakstanissa hän kukisti edellisten MM-kisojen hopeamitalistin ja nappasi hienosti MM-pronssia. Syyskaudella porilainen osoitti ettei hän ole mikään tähdenlento. Hän voitti Queens Cup-turnauksen, jossa hän sai muun muassa nuorten maailmanmestarin taipumaan. Tavoitteet on asetettu korkealle, ja ei ole epäilystäkään, että tästä naisesta kuulemme vielä.

 Vuoden 2016 läpimurron teki Porin NMKY:n Elina Gustafsson.

Vuoden valmentaja 2016

Tämän intohimoisen valmentajat ansiot vuoden 2016 aikana puhuvat puolestaan. Hänen henkilökohtainen valmennettava Mira Potkonen saavutti vuoden aikana historialliset kolme arvokilpailumitalia, mukaan lukien suomalaiselle nyrkkeilyurheilulle äärimmäisen arvokkaan olympiamitalin. Lisäksi hän on ansiokkaasti johtanut naisten menestyksekästä maajoukkuetta ja tuonut mediassa hienosti valmentajan roolia huippu-urheilussa.

Vuoden 2016 valmentaja on Tampereen Voimailuseuran Maarit Teuronen.

Vuoden tuomari 2016

Tämä iloinen ja aina positiivinen tuomari on vaikuttanut tuomarien erinomaiseen yhteishenkeen kotimaassa. Hän on iloisuudellaan ja osaamisellaan esikuva monelle tuomarikollegalle. Lisäksi hän on toiminut kansainvälisesti AIBA-tuomarina ja ansiokkaasti luonut tärkeitä suhteita ulkomaalaisiin tuomareihin.

Vuoden 2016 tuomari on Mikkelin Nyrkkeilijöiden Harri Juutilainen.

Vuoden 2016 nyrkkeilykulttuuriteko

Tämä Juho Kousmasen ohjaama draamaelokuva on levittänyt laajasti nyrkkeilyn ilosanomaa valtakunnallisesti ja edistänyt nyrkkeilyurheilun näkyvyyttä. Elokuva on niittänyt mainetta kunniaa myös ulkomailla saavuttaen useita arvostettuja palkintoja. Elokuva on ansiokkaasti ja tunteita herättävästi tuonut esille ihmisiä nyrkkeilyn takana.

Vuoden 2016 kulttuuriteko on ”Hymyilevä mies”-elokuva.

Kuvat: Veijo Aulio