Naisten EM-kilpailujen arvonta suoritettu

15.11.2016


Satu Lehtonen (vas.), Mira Potkonen, Anni Viantie, Elina Gustafsson
Satu Lehtonen (vas.), Mira Potkonen, Anni Viantie, Elina Gustafsson

Nyrkkeilyn naisten 10. Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyvät tänään Bulgarian Sofiassa. Suomen neljästä nyrkkeilijästä yksikään ei ole kehässä avauspäivänä.

Suomalaisten avausottelut:

48 kg Satu Lehtonen FIN – Lynsay Holdaway WAL 16.11.2016
60 kg Mira Potkonen FIN – Sandra Brugger SUI 17.11.2016
64 kg Anni Viantie FIN – Eccles Rosie WAL 18.11.2016
69 kg Elina Gustafsson FIN – Jovana Vucic CRO tai Sema Galiskan TUR 20.11.2016
(Vucic ja Galiskan kohtaavat 16.11.2016 ja voittaja kohtaa Gustafssonin)

Ensimmäisenä suomalaisista kehään pääsee keskiviikkona arvokilpailujen ensikertalainen Akaan Iskun Satu Lehtonen, joka kohtaa walesilaisen EM-mitalistin Lynsay Holdawayn. Naiset ovat kohdanneet kahdesti aiemmin ja voitot ovat tasan 1-1.

Rion olympiapronssimitalisti Mira Potkosen kisaurakka alkaa torstaina ottelulla Sveitsin kokenutta Sandra Bruggeria vastaan. Tampereen Voimailuseuraa kotimaassa edustava Potkonen on voittanut naisten aiemmat kohtaamiset, mutta ei ole ikinä päässyt helpolla sveitsiläistä vastaan.

Rovaniemen Reippaan Anni Viantie kohtaa perjantaina Walesin Rosie Ecclesin, joka oli Viantien tavoin pronssilla lokakuun lopulla Saksassa pidetyssä Queens Cupissa. Molemmat ovat arvokilpailujen ensikertalaisia.

Tämän vuoden MM-pronssimitalisti Porin NMKY:n Elina Gustafsson sai vapaa-arvan toiselle kierrokselle, jossa hän kohtaa joko Kroatian tai Turkin edustajan. Kroatian Jovana Vujic on esiintynyt EM- ja MM-kehissä ilman suurta menestystä.  Turkin Sema Caliskan on nuorten EM-hopeamitalisti ja edustanut maataan naisissa mm. Euroopan kisoissa, MM-kilpailuissa ja olympiakarsinnoissa sarjaa ylempänä 75-kiloisissa.

SUOMEN EM-KISAJOUKKUEEN NYRKKEILIJÖIDEN ESITTELYT:

48 kg Satu Lehtonen
Akaan Isku, 29 vuotta

Saavutukset: PM-kulta 2016, SM-kulta 2014, 2015, 2016

Seuratasolla Akaan Iskua edustava Satu Lehtonen osallistuu ensimmäisiin arvokilpailuihinsa. Kahden viime vuoden aikana Lehtonen osoittanut ottaneensa askeleita eteenpäin nyrkkeilijänä. Hyvän fysiikan sekä erinomaisen asenteen omaavana urheilijana, hän on valmis yllätykseen ja etenemään vaikka mitaleille saakka.

60 kg Mira Potkonen
Tampereen Voimailuseura, 35 vuotta (17.11. 36 v.)

Saavutukset: Olympiapronssia 2016, MM-pronssia 2016, EU-pronssia 2010, 2011 ja 2013, kolme PM-kultaa

Suomalaisen naisnyrkkeilyn historiaa tehnyt Potkonen on valmiina EM-kilpailuihin. Potkosen tavoitteena on kirkastaa aiempien arvokisamitaliensa väriä, eikä tämän vuoden suoritusten perusteella ole minkäänlaista epäilystä, etteikö Suomen ykkösiskijä saavuttaisi tavoitettaan.

64 kg Anni Viantie
Rovaniemen Reipas, 27 vuotta

Saavutukset: PM-kulta 2016, SM-kulta 2016

Nopeasti nyrkkeilijänä kehittynyt ja edelleen hyvän kehityspotentiaalin omaava Viantie osallistuu Lehtosen tavoin ensimmäisiin arvokilpailuihinsa. Rovaniemen Reipasta edustava Viantie harjoittelee Lahdessa Kari Korhosen valmennuksessa ja kehittävässä harjoitteluympäristössä, joka takaa laadukkaan perusvalmennuksen. Hyvään suoritukseen yltäessä Viantie kykenee etenemään EM-kilpailuissa pitkällekin. Kuinka pitkälle se riittää, selviää Sofian EM-kehässä.

69 kg Elina Gustafsson
Porin NMKY, 24 vuotta

Saavutukset: MM-pronssia 2016, PM-kulta 2015 ja 2016, SM-kulta 2013, 2014, 2015, 2016

Nopean nousun kansainvälisen nyrkkeilyn kärkeen tehnyt porilainen lähtee EM-kilpailuihin nälkäisenä. Gustafsson ei tavoittele pistesijoja, vaan hänen tavoitteean on vain mitali. Ja mielellään se kirkkain mitali. Gustafsson on panostanut paljon nyrkkeilyyn ja valmistautumiseensa EM-kilpailuihin, joten melkoisella varmuudella hänet nähdään niissä kamppailuissa mukana, joissa ratkotaan EM-kilpailuiden kirkkaimpia mitaleita.

KATSO SUOMALAISTEN SARJOJEN OTTELUKAAVIOT: