Suomen EM-joukkue jahtaa Bulgariassa mitaleita

14.11.2016

Satu Lehtonen, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Satu Lehtonen, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Mira Potkonen, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Mira Potkonen, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Anni Viantie, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Anni Viantie, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Elina Gustafsson, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Elina Gustafsson, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny

Suomen neljän naisen nyrkkeilymaajoukkue lähtee hyvistä asetelmista maanantaina käynnistyviin EM-kilpailuihin. Naisten EM-kisat nyrkkeillään Bulgarian Sofiassa 14.-24.11. järjestyksesään 10:nnen kerran.

Joukkueen keihäänkärkenä toimivat tämän vuoden arvokisamitalistit Mira Potkonen (olympia- ja MM-pronssia) ja Elina Gustafsson (MM-pronssia). Potkonen ja Gustafsson ovat tasonsa osoittaneet jo kuluvan vuoden aiemmissa arvokilpailuissa. He saavat kuitenkin hyvää taustatukea Satu Lehtoselta ja Anni Viantieltä, jotka ovat antaneet hyviä näyttöjä vuoden aiemmissa kansainvälisissä kilpailuissa. Kaikki naiset ovat tämän vuoden Pohjoismaiden mestareita. 

Naisten vastuuvalmentaja Maarit Teuronen on edelleen toipilaana aiemmin syksyllä sattuneen jalkavamman vuoksi. EM-kilpailuiden läpivientiin tässä tilanteessa on haettu kokemusta ja osaamista ja näin ollen EM-joukkueen vastuuvalmentajana toimii aiemmin myös Nyrkkeilyliiton päävalmentajana toiminut Esa Hukkanen.

SUOMEN EM-KISAJOUKKUEEN NYRKKEILIJÖIDEN ESITTELYT

48 kg Satu Lehtonen
Akaan Isku, 29 vuotta
Instagram: @lalehtosa

PM-kulta 2016, SM-kulta 2014, 2015, 2016

Seuratasolla Akaan Iskua edustava Satu Lehtonen osallistuu ensimmäisiin arvokilpailuihinsa. Kahden viime vuoden aikana Lehtonen osoittanut ottaneensa askeleita eteenpäin nyrkkeilijänä. Hyvän fysiikan sekä erinomaisen asenteen omaavana urheilijana, hän on valmis yllätykseen ja etenemään vaikka mitaleille saakka.

60 kg Mira Potkonen

Tampereen Voimailuseura, 35 vuotta (17.11. 36 v.)
Instagram: @mirapotkonen

Twitter : @MiraPotkonen

Olympiapronssia 2016, MM-pronssia 2016, EU-pronssia 2010, 2011 ja 2013, kolme PM-kultaa

Suomalaisen naisnyrkkeilyn historiaa tehnyt Potkonen on valmiina EM-kilpailuihin. Potkosen tavoitteena on kirkastaa aiempien arvokisamitaliensa väriä, eikä tämän vuoden suoritusten perusteella ole minkäälaista epäilystä, etteikö Suomen ykkösiskijä saavuttaisi tavoitettaan.

64 kg Anni Viantie

Rovaniemen Reipas, 27 vuotta
Instagram: @anniviantie

PM-kulta 2016, SM-kulta 2016

Nopeasti nyrkkeilijänä kehittynyt ja edelleen hyvän kehitypotentiaalin omaava Viantie osallistuu Lehtosen tavoin ensimmäisiin arvokilpailuihinsa. Rovaniemen Reipasta edustava Viantie harjoittelee Lahdessa Kari Korhosen valmennuksessa ja kehittävässä harjoitteluympäristössä, joka takaa laadukkaan perusvalmennuksen. Hyvään suoritukseen yltäessä Viantie kykenee etenemään EM-kilpailuissa pitkällekin. Kuinka pitkälle se riittää, selviää Sofian EM-kehässä.

69 kg Elina Gustafsson

Porin NMKY, 24 vuotta
Instagram: @ellugee

Twitter: @ellu_gustafsson
MM-pronssia 2016, PM-kulta 2015 ja 2016, SM-kulta 2013, 2014, 2015, 2016

Nopean nousun kansainvälisen nyrkkeilyn kärkeen tehnyt porilainen lähtee EM-kilpailuihin nälkäisenä. Gustaffson ei tavoittele pistesijoja, vaan hänen tavoitteenan on vain mitali. Ja mielellään se kirkkain mitali. Gustafsson on panostanut paljon nyrkkeilyyn ja valmistautumiseensa EM-kilpailuihin, joten melkoisella varmuudella hänet nähdään niissä kamppailuissa mukana, joissa ratkotaan EM-kilpailuiden kirkkaimpia mitaleita.