Potkonen, Gustafsson ja Lausti valmiina MM-kehään

18.5.2016


Suomen joukkue
Suomen joukkue

Naisten maailmanmestaruuskilpailut on avattu Kazakstanin Astanassa. Suomalaistrio Mira Potkonen, Elina Gustafsson ja Marjut Lausti selvittivät avauspuntarin kunnialla. Myös kilpailujen arvontatilaisuus on suoritettu.

Olympiapaikkaa 60-kiloisissa tavoitteleva Mira Potkonen sai vapaa-arvan ensimmäiselle kierrokselle. Toisella kierroksella Potkonen kohtaa joko Iso-Britannian Chantelle Cameronin tai Jordanian Lina Al-Fayyadin.

Sarjassa on yhteensä 47 nyrkkeilijää. MM-mitalin ja olympiapaikan saavuttamiseksi Potkosen on voitettava kolme ottelua.

Myös 69-kiloisten Elina Gustafsson sai avauskierrokselle vapaa-arvan. Toiselle kierroksella Gustafsson kohtaa Liettuan Rita Sutkuten. Sarjassa on yhteensä 19 nyrkkeilijää. MM-mitalin saavuttamiseksi Gusfafssonin on voitettava kaksi ottelua.

Marjut Lausti pääsee 54-kiloisten avauskierroksella kehään ja hänen avausvastustajansa on Kreikan Aikaterini Koutsogeorgopoulou. Sarjassa on yhteensä 27 nyrkkeilijää. MM-mitalin saavuttamiseksi Laustin on voitettava kaksi ottelua.

Suomen valmentajina turnauksessa toimivat Maarit Teuronen ja Askar Sarsenbayev.

Suomalaisten ottelut:

Perjantai 20.5:
54 kg Aikaterini Koutsogeorgopoulou GRE - Marjut Lausti FIN 2-1

Lauantai 21.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Chentelle Cameron GBR

Sunnuntai 22.5:
69 kg Elina Gustafsson FIN - Rita Sutkute, LTU

Katso lisätiedot kilpailuista MM-kilpailujen kotisivuilta: http://www.aiba.org/aiba-womens-world-boxing-championships-astana-2016/