Mira Potkosen polvi leikattiin - kehiin paluu huhtikuussa?

12.11.2015

Mira Potkonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Mira Potkonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Nyrkkeilijä Mira Potkosen, 34, valmistautuminen Rion olympiakarsintoihin koki kolauksen, kun polvesta napsahti eturistiside poikki ottelussa Saksassa.

Stralsundissa käydyn Queens Cupin toisella kierroksella Potkonen kohtasi Englannin Chantelle Cameronin ja kaatui kanveesiin sidontatilanteen päätteeksi. Polvi vaikutti ensin vain saaneen kolauksen, mutta Suomessa otetut kuvat paljastivat todellisen tilanteen: eturistiside poikki ja leikkaus välttämätön.

Keskiviikkona operoidun Potkosen odotetaan palaavan kehään huhtikuussa.

– Ennuste näyttää hyvältä, ja varovaisen arvion mukaan tammikuussa päästään jo toteuttamaan lajinomaista harjoittelua, ja maaliskuussa sparraamaan, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

Potkosen leikannut Tuomo Karila kertoi leikkauksen sujuneen hyvin eikä vastaan tullut yllätyksiä.

– Kuntoutus on nyt avainasemassa, ja tavoitteena on löytää nopeasti sponsori, jotta kuntoutus saadaan toteutettua mahdollisimman hyvin kotimaassa tai Kroatiassa erityisklinikalla, Teuronen jatkaa.

– Olemme kiertäneet ahkerasti kansainvälisiä kehiä viimeisen vuoden ajan, ja nyt jos koskaan olen siitä erityisen tyytyväinen. Tuleva tauko ei siten ole katastrofaalinen, vaan tämä aika voidaan hyödyntää hiomalla perusasioita entistä paremmiksi ja siten saada myös uutta ajatusta tekemiseen, Potkonen kommentoi itse tilannetta.

Päivää ennen Suomen ykkösnyrkkeilijän loukkaantumista, kansainvälinen nyrkkeilyliitto AIBA ilmoitti, että tammikuulle kaavaillut naisten MM-nyrkkeilyt, jotka ovat myös ensimmäinen olympiakarsinta, on siirretty toukokuulle.

– Meille tämä oli todellinen onnenosuma tässä tilanteessa, sillä muuten Kazakstanin MM-kehä olisi jäänyt väliin. Nyt pääsemme hiomaan Miran hyvään iskuun ja uskon, että niin huhtikuussa Turkin olympiakarsinnoissa kuin toukokuun MM-nyrkkeilyissä nähdään entistäkin vahvempi Mira, Teuronen kertoo.