Lehtonen iski mitaleille Queens Cupissa

30.10.2015

Suomen maajoukkue koki ristiriitaisia tunnelmia naisten kansainvälisessä Queens Cup -turnauksessa torstaina kun neljästä naisesta vain yksi nyrkkeili jatkoon.

Stralsundissa käytävän turnauksen toisena päivänä kehään nousi Akaan Iskua seuratasolla edustava Satu Lehtonen. Uransa ensimmäisessä kalenteriturnauksessa iskevä Lehtonen kohtasi avausottelussa Walesin kokeneen EM-mitalistin Lynsey Holdawayn. - Noudatimme yksinkertaisinta mahdollista suunnitelmaa, keskikehän hallintaa suorilla, ja se toimi. Satu otteli tänään uransa parhaan ottelun ja ansaitsi komean voiton, maajoukkuevalmentaja Maarit Teuronen kommentoi. Voitollaan suomalainen eteni turnausmitaleille. Semifinaalissa Lehtonen kohtaa Saksan Sarah Bormannin perjantaina.

Sarjassa 69 kiloa avausottelunsa saksalaista vastaan voittanut Elina Gustafsson kohtasi Walesin Lauren Pricen. Nuorten MM-mitalisti oli kuitenkin liian nopea pala purtavaksi, sillä Price hallitsi ottelua liikkeellään ja eteni jatkoon kaikin tuomariäänin. - Sähäkkä ottelu, jossa Elinalla oli myös hyvät hetkensä. Tällä kertaa ei kuitenkaan ehditty kaksoishyökkäyksissä mukaan, Teuronen summasi ottelun.    

Potkosen polvi päätti turnauksen

Naisten ykkösnyrkki Mira Potkosen turnaus päättyi myös toiseen otteluun. Potkonen haki revanssia edellisvuoden turnausvoittajasta, Englannin Chantelle Cameronista. Ensimmäisen erän sitomistilanteen päätteeksi Potkonen kaatui kanveesiin ja loukkasi polvensa. - Mira jatkoi vielä erän loppuun ja lähti ottelemaan toiseen erään. Polvi ei kuitenkaan kestänyt ja jouduin heittämään pyyhkeen kehään. Tänään tulleet uutiset olympiakarsintojen siirtymisestä tammikuulta toukokuulle eivät sittenkään ehkä olleet niin huonot, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kertoi. Sarjan 60 kiloa ottelun alku vaikutti suomalaisittain erinomaiselta ja keskeytyshetkellä Cameronin nenä oli jo auki.  

Neljäs suomalainen turnauksessa oli Rovaniemen Reippaan Anni Viantie, joka sai vastaansa Venäjän Elena Ustinovan. Kokemusero näkyi ottelussa ja venäläinen iski 3-0 voiton suomalaisesta. - Ottelu oli hieman tahmeaa, eikä Anni onnistunut hyödyntämään pituuttaan vaan Ustinova pääsi lyömään omalla etäisyydellään. Näin tällä kertaa, Teuronen kommentoi.

Suomalaistulokset 29.10.2015

48kg Satu Lehtonen - Lynsey Holdaway WAL 3-0

60kg Chantelle Cameron ENG - Mira Potkonen TKO2r. 

64kg Elena Ustinova RUS - Anni Viantie 3-0

69kg Lauren Price WAL - Elina Gustafsson 3-0

 

Suomalaisottelut 30.10.2015

48kg Satu Lehtonen - Sarah Bormann GER