Tretjak iski avausvoiton Euroopan kisoissa

17.6.2015

Dmitri Tretjak, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Dmitri Tretjak, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Kotkalaisnyrkkeilijä Dmitri Tretjak, 23, avasi Euroopan kisat voitokkaasti. Tretjak kukisti 75-kiloisten avauskierroksella Tshekin Vit Kralin kaikin tuomariäänin 3-0. Ottelun jokainen arvostelutuomari merkitsi kaikki kolme erää Tretjakin eduksi.

- Otteleminen oli helppoa. Nopeuden ja helppouden kautta hain ja sain osumia, Tretjak kertoi.

Tretjakin osalta kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin hän saa vastaansa Slovenian Aljaz Venkon. Vasta 21-vuotias Venko on nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut nyrkkeilijä. Hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin turnauksiin ja edustanut maataan MM- ja EM-kilpailuissa.

- Nopeus ja liike ovat Dmitrin aseina  vahvaa slovenialaista vastaan. Jos Dmitri ottelee yhtä hyvin kuin keskiviikkona, niin uskon toisen otteluvoiton tulevan, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen arvioi.

Tretjak, 23, on tänä vuonna menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa hyvin. Hän sijoittui hopealle Belgrade Winner-turnauksessa Serbiassa ja nappasi pronssia Istvan Bocskai-turnauksessa Unkarissa ja GeeBee-turnauksessa Helsingissä.

Muista suomalaisnyrkkeilijöistä Matti Koota aloittaa kisaurakkansa perjantaina, Marjut Lausti lauantaina ja Mira Potkonen sunnuntaina.