AIBA:N KANSAINVÄLINEN 1. JA 2. TÄHDEN VALMENTAJAKOULUTUS

13.9.2013

Tampere 18. -22.11.2013 - ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY 15.9.2013

Nyrkkeilyn kansainvälinen kattojärjestö, AIBA, uudisti sääntönsä vuonna 2013. Uusissa säännöissä on tiukat kriteerit valmentajien osaamisen ja koulutuksen suhteen. AIBA luokittelee valmentajat 1., 2. ja 3. tähden valmentajiin. Vuoteen 2012 asti on ollut siirtymäaika, jolloin valmentajat on luokiteltu AIBA:an lähetettyjen lomakkeiden perusteella.

Toimiakseen valmentajana kansainvälisissä kilpailuissa tulee jatkossa olla kilpailuiden tasoa vastaava tähti/taso. Useimmissa kilpailuissa joukkueessa tulee olla vähintään yksi 3.tähden valmentaja. Muilla valmentajilla voi olla alemman tason tähtiluokitus.

Suomen Nyrkkeilyliitto järjestää ainutlaatuisen mahdollisuuden suorittaa 1. ja 2. tähden valmentajakoulutus Suomessa Tampereella 18. -22.11.2013.

Vaatimukset 1. tähden kurssille
- vähintään neljän vuoden valmentajakokemus
- vähintään yksi urheilija edennyt semifinaaleihin alueellisissa mestaruuskilpailuissa
Mikäli haluat suorittaa 1. tähden valmentajakurssin, toimita AIBA:n valmentajalomake täytettynä valokuvan kera Nyrkkeilyliittoon 15.9.13 mennessä joko sähköpostilla snl.laine@kolumbus.fi tai Suomen Nyrkkeilyliitto/Radiokatu 20/00093 VALO.

1. tähden valmentajakurssille voivat osallistua kaikki valmentajat, jotka täyttävät hakukriteerit. Kurssi on pakollinen kaikille, jotka haluavat kansainvälisiin valmentajatehtäviin. Kaksi vuotta kurssin suorittamisen jälkeen voi korottaa tasonsa 2.tähden valmentajaksi.

Vaatimukset 2. tähden kurssille
- vähintään kuuden vuoden valmentajakokemus
- vähintään yksi nyrkkeilijä edennyt semifinaaleihin Suomen Mestaruuskilpailuissa

Mikäli haluat suorittaa 2. tähden valmentajakurssin, toimita AIBA:n valmentajalomake täytettynä valokuvan kera Nyrkkeilyliittoon 15.9.13 mennessä joko sähköpostilla snl.laine@kolumbus.fi tai Suomen Nyrkkeilyliitto/Radiokatu 20/00093 VALO.

2. tähden valmentajakurssille voivat osallistua henkilöt, jotka ovat AIBA:n rekisterissä 1. tai 2. tähden valmentajina. Näille henkilöille ilmoitetaan kurssista vielä erikseen sähköpostilla.

Jos olet toimittanut valmentajalomakkeen liittoon jo aikaisemmin, kannattaa tarkistaa, että edellä mainitut kriteerit täyttyvät. Jos lomake on täytetty aikaisemmin, kannattaa se nyt päivittää.

SNL on hakenut avustusta koulutuksen järjestämiseen. Päätökset avustuksen kokonaissummasta tulevat syksyn aikana. Pyrkimys on saada valtaosa kuluista katettua avustuksen turvin. Koulutuksen hinnaksi jäisi tällöin 50€ sisältäen koulutuksen, majoituksen ja aamupalan sekä lounaan. Mikäli emme saa avustusta, koulutuksen kokonaiskustannukset jaetaan osallistujien kesken. Joka tapauksessa kulut jäävät huomattavasti pienemmäksi kuin jos koulutuksen suorittaisi ulkomailla.

Koulutukseen ilmoittautuminen on tehtävä 15.9. mennessä. Lähetämme AIBA:an listan koulutukseen pyrkivistä ja siellä tarkistetaan jokaisen valmentajan taustalomake ja annetaan lupa osallistua kurssille. Kurssin opetuskieli on englanti ja suomi. Kurssin opetusmateriaalina toimii AIBA Coaches Manual, joka on englanninkielinen valmennusopas. Koulutukseen kuuluu luentoja, käytännön harjoituksia sekä tasokoe. 

Jos haluaa toimia kansainvälissä kilpailuissa valmentajana, on koulutuksen ja tähtiluokituksen eli sertifioinnin suorittaminen pakollista. Tasoluokitustaan voi korottaa aina kahden vuoden välein.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Sanna Laine, snl.laine@kolumbus.fi / 040-3593097.

AIBA.n valmentajalomake