Suomalaisnaiset mitaleille EU-kehässä - Grönroos finaaliin

5.7.2013

Suomen Mira Potkonen antoi myrskyvaroituksen olympiavoittaja Katie Taylorille.
Suomen Mira Potkonen antoi myrskyvaroituksen olympiavoittaja Katie Taylorille.

Perjantain semifinaaleiden päivätilaisuudessa kehään nousi ensimmäisessä ottelussa sarjan 48kg Pohjoismaiden mestari Sonia Grönroos. Avausottelussaan Ruotsin Elin Rönnlundin voittanut tamperelainen kohtasi Slovenian Mateja Rajtericin taistossa finaalipaikasta. Grönroos hallitsi ottelua alusta lähtien ja slovenialainen tuntui käyttäneen kaiken osaamisensa jo edellisessä ottelussaan.

Kolmannessa erässä Rajteric pääsi hieman otteluun mukaan, mutta suomalainen paransi jälleen neljänteen erään ja iski selkeän 3-0 voiton ja eteni lauantain finaaleihin. Finaalissa Grönroosin vastus kovenee toden teolla, sillä vastakkaiseen kulmaan asettuu vuoden 2010 EU-mestari ja EM-pronssiakin urallaan iskenyt italialainen Valeria Calabrese. Suomalainen lähtee kuitekin rohkeasti haastamaan 30-vuotiaan vastustajansa, joka kukisti omassa semifinaalissaan tiukassa väännössä Walesin EM-kakkosen Lynsey Holdawayn.      

 

Sarjassa 57kg porvoolainen Cecilia Nilsson taisteli finaalipaikasta Saksan nuorten maailmanmestarin Ornella Wahnerin kanssa. Ensimmäinen erä meni puolin ja toisin tunnusteluun. Koko ottelu oli erittäin tasaista nyrkkeilyä, joskin Nilsson näytti saavan selkeämmät osumat saksalaisen ollessa kuitenkin aavistuksen aktiivisempi. Viimeisen erän lopussa Nilsson sai varoituksen sitomisesta, mikä saattoi lopulta ratkaista ottelun saksalaisen hyväksi. Wahner eteni 3-0 voitolla finaaliin, Nilssonille hienosti kahdella otteluvoitolla pronssia.Vasta 21-vuotias porvoolainen on iskenyt ryminällä kansainväliselle tasolle vaihdetuaan sarjansa 57-kiloisiin. Nilsson on antanut näytöt siitä, että menestystä voi odottaa myös tulevaisuudessa.

 

Viimeisenä suomalaisista pääsi ottelemaan olympiasarjan 60kg Mira Potkonen. Suomalainen on jo kauan odottanut kohtaavansa maailman parhaan naisnyrkkeilijän ja nyt Tampereen Voimailuseuraa seuratasolla edustava Potkonen pääsi ottamaan mittaa olympiavoittajasta, nelinkertaisesta maailmanmestarista ja viisinkertaisesta Euroopan mestarista Katie Taylorista. Irlantilainen saikin suomalaisesta todellisen haasteen. Potkonen oli ladannut itsensä täyteen itseluottamusta ja piti painetta yllä ottelussa heti ensi sekunneista lähtien. Suomalaisen vasen yläkoukku upposi irlantilaiseen juuri taktiikan mukaisesti ja erittäin taisaisessa ottelussa kumpikin nyrkkeilijä hallitsi ottelua vuorollaan. Potkosen nopeus oli kohdillaan ja se säilyi lähes koko ottelun ajan. -Kaksoishyökkäykset jäivät puuttumaan, mutta Mira otteli upeasti. Olen todella ylpeä Mirasta ja tämä ottelu osoitti sen, että teemme oikeita asioita. Tulipahan osoitettua, että yhtä lailla Taylor uskoo nyrkkiä siinä missä muutkin, me odotamme jo revanssia, veisteli Potkosen henkilökohtainen valmentaja Maarit Teuronen heti ottelun jälkeen. 3-0 tappiosta huolimatta Potkonen otteli elämänsä ottelun ja irlantilaisen valmentajat kehuivat suomalaisen ottelua ja taktiikkaa erinomaiseksi. Olympiavoittaja Katie Taylor kertoi itse osanneensa odottaa suomalaisen kovia iskuja, muttei tiennyt kuinka lujaa Potkonen todella lyö. Kolmas perättäinen EU-mitali kivenkovassa olympiasarjassa on kerrassaan mahtava suoritus jälleen pronssille iskeneeltä Potkoselta.   

 

Tulokset ottelut perjantaina 5.7.

48kg Sonia Grönroos  Mateja Rajteric SLO 3-0

57kg Ornella Wahner GER  Cecilia Nilsson 3-0

60kg Katie Taylor IRL  Mira Potkonen 3-0

 

Tulevat ottelut lauantaina 6.7.

48kg Sonia Grönroos - Valeria Calabrese ITA (finaali)

 

Suomen joukkue naisten Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa 30.6.  7.7.2013

48kg Sonia Grönroos (TVS)

51kg Sallamaari Hannonen (KajKu)

57kg Cecilia Nilsson (BoBo)

60kg Mira Potkonen (TVS)

 

Valmentajat: Miika Forsström, Askar Sarsenbayev, Maarit Teuronen

Tuomari: Jouko Lindberg

Joukkueenjohtaja: Anna Laukkanen