Jose Markki asetettu urheilun toimintakieltoon

11.1.2021

Kamppailulajien yhteinen kurinpitovaliokunta on asettanut nyrkkeilijä Jose Markin Antidopingasioiden valvontalautakunnan suosituksen mukaisesti neljän vuoden urheilun toimintakieltoon urheilussa kiellettyjen lääkeaineiden, klostebolin ja meldoniumin, käytöstä. Jose Markki antoi positiivisen dopingnäytteen kilpailun ulkopuolella tehdyssä testissä 17.12.2019. Toimintakielto on voimassa 24.2.2024 saakka.

Suomen Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine pitää dopingrikkomuksia tärkeänä muistutuksena valvontajärjestelmän toimivuudesta.

”Olemme luonnollisesti pettyneitä tästä rikkomuksesta, mutta tämä kuitenkin osoittaa valvontajärjestelmän toimivan. Olympianyrkkeilyn parissa ei dopingrikkomuksia ole juurikaan ollut, tapauksen yhteydessä olemme havainneet tarvetta lajisääntöjemme päivittämiselle.”

Tapauksen käsittely Kamppailulajien yhteisessä kurinpitovaliokunnassa on kestänyt pitkään, koska urheilijan oikeusturva on otettu tarkasti huomioon prosessin jokaisessa vaiheessa.

”Tapauksen käsittely on osoittanut oikeaksi urheiluyhteisön päätöksen keskittää dopingrikkomusten käsittelyn Antidopingasioiden kurinpitolautakunnalle tämän vuoden alusta. Me jatkamme työtä niin seura- kuin huippu-urheilutasolla lisätäksemme entisestään tietoa antidopingtoiminnasta ohjelmamme mukaisesti. Vain tietoa lisäämällä ja muistuttamalla urheilijoita tarkkuuteen vältymme vastaavilta tapauksilta jatkossa.”

 

 

Lisätietoja:

Marko Laine

toiminnanjohtaja

Suomen Nyrkkeilyliitto

p. 040 550 8996