Kamppailulajit yhdenvertaisuuden asialla Helsinki Pridessa

3.6.2019

”Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.” Kamppailulajien yhdenvertaisuussuunnitelma 2018-2019

Kamppailulajiliitot osallistuvat tänäkin vuonna Helsinki Pride -kulkueeseen lauantaina 29.6. muistuttaakseen yhdenvertaisuuden merkityksestä. Kamppailulajit ovat kulkueessa osana Suomen Olympiakomitean johtamaa urheiluyhteisöä.

-Viime vuonna Nyrkkeilyliiton osallistuttua Pride-kulkueeseen, saimme valtavasti positiivista palautetta. Toki joukkoon mahtui myös negatiivisiä ylilyöntejä, mutta johtokunnan esityksestä liittokous päätti toimintasuunnitelmassa Prideen osallistumisesta, kertoo toiminnanjohtaja Marko Laine.

-Olin viime vuonna liiton pyynnöstä Kamppailijoiden keulakuvana, ja tapahtuma oli uskomaton kokemus. Valitettavasti olen tänä vuonna Priden aikaan Minskissä European Gamesissa, mutta olen vahvasti hengessä mukana! Kutsunkin kaikki nyrkkeilijät mukaan kulkueeseen viettämään viihtyisää päivää yhdenvertaisuuden edistämiseksi, kannustaa Euroopan mestari Elina Gustafsson.

Kamppailulajiliitot haluavat kulkueeseen osallistumalla osoittaa, että kaikki ovat tervetulleita kamppailulajeja harrastamaan. Lisäksi osallistumisella pidetään yllä Kamppailija ei kiusaa -henkeä. Kamppailulajiliitot toivovat liiton edustajien lisäksi kulkueeseen mukaan seurojen edustajia ja harrastajia näyttämään, että koko kamppailulajiperhe edustaa suvaitsevaisuutta.

Helsinki Pride -kulkue kokoontuu Senaatintorille 11.00 ja lähtee liikkeelle Kaivopuistoa kohti 12.00. Reitin pituus on noin 2,5 kilometriä, ja sen varrella on mukulakivikatua, raitiovaunukiskoja ja ylämäkiä.

Kamppailulajiliitoista mukana ovat Aikidoliitto, Judoliitto, Karateliitto, Miekkailu- ja 5-otteluliitto, Nyrkkeilyliitto, Painonnostoliitto ja Taekwondoliitto.

Tule reippailemaan kamppailulajiliittojen iloiseen joukkueeseen, toivomme vapaaehtoista ilmoittautumista allaolevasta linkistä:

ILMOITTAUDU TÄSTÄ