Krenar Aliu Boxam turnauksen voittoon

24.9.2017

Suomen joukkue finaaleiden jälkeen
Suomen joukkue finaaleiden jälkeen
Krenar Aliu seisoo korkeimmalla korokkeella
Krenar Aliu seisoo korkeimmalla korokkeella
Masi Jurvanen iski pronssia
Masi Jurvanen iski pronssia

Alicantessa käyty Boxam turnaus oli Suomen U19 maajoukkueen viimeinen valmistava turnaus ennen alle 19-vuotiaiden EM-kilpailuita, jotka käydään 20.-29.10. Turkissa. Krenar Aliu osoitti, että kisakunto on kohdallaan, kun hän ylsi sarjavoittoon alle 91 kg sarjassa.

Aliu kävi kolme kovaa kamppailua turnauksessa ja matkalla sarjavoittoon, hän kukisti nuorten Euroopan mestarin, Fabian Thiemken, ja nuorten MM-pronssimitalistin Vladislav Ivanovin. Finaaliottelu Ivanovia vastaan oli tiukka taistelu kahden kovaiskuisen nyrkkeilijän välillä. Tasaisen ottelun jälkeen tuomarit näkivät Aliun voittajaksi hajaäänituomiolla.

Masi Jurvanen ylsi mitaleille turnauksessa kukistaen puolivälieräottelussaan Espanjan Antonio Barrulin puhtaasti 5-0. Välierässä Jurvanen kohtasi Venäjän Aleksei Kiselevin, joka olikin Jurvasta askeleen edellä ottelussa. Näin siis Jurvaselle pronssia alle 56 kg sarjassa.

Joukkueen kolmas suomalaisiskijä, Asseme Noualin tie katkesi turnauksessa ensimmäisessä ottelussa, jossa hän kohtasi venäläisen nuorten maailmanmestarin, Nikita Piskunovin. Taitava venäläinen oli aktiivisempi joka erässä, voittaen ottelun lopulta tuomaripistein 5-0.

 

Tulokset

21.9.

56 Masi Jurvanen FIN – Antonio Barrul ESP 5-0

60 Nikita Piskunov RUS – Asseme Nouali FIN 5-0

91 Krenar Aliu FIN – Ahmed Haggag AUT 4-1

 

22.9.

56 Aleksei Kiselev RUS – Masi Jurvanen FIN 5-0

91 Krenar Aliu FIN – Fabian Thiemke GER 4-1

 

23.9.

91 Krenar Aliu FIN – Vladislav Ivanov RUS 3-2

 

Suomen joukkue

56 Masi Jurvanen

60 Asseme Nouali

91 Krenar Aliu

valmentaja Esa Hukkanen