Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiasta (Urhea) osaamista harjoitteluun

8.9.2017Valmentaja Karre Anttonen ja hänen valmennettavansa Olympiakomitean tukiurheiija Arslan Khataev kävivät hakemassa vinkkejä ja uusia ajatuksia omaan valmennukseensa valmentaja Mika "Mikke" Saarelta.

Mikke toimii Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian valmennuksen kehittäjänä ja hänen toimenkuvaansa kuuluu mm. auttaa tukiurheilijoita ja valmentajia luomaan mahdollisimman toimivan ja kansainvälisesti kilpailukykyisen toimintaympäristön tukipalveluineen Pääkaupunkiseudulla. Tämä on yksi Olympiakomitean akatemiaohjelman tukitoimi, joka kohdentuu lajien tukiurheilijoihin.

Alla Karren ja Arslanin ajatuksia alkaneesta yhteistyöstä.

Karre: Urhean kautta alullepantu yhteistyö Mika Saaren kanssa on alkanut erittäin hyvin. Urheilijan tarpeisiin räätälöity täsmäharjoittelu on kaivattu lisää huippu-urheilijan harjoitteluun. Ajoitus on tosiaan loistava Arslanin ollessa vielä siirtymävaiheessa miesten sarjaan. Fysiikkaharjoittelun optimointi on tärkeää nyrkkeilyssä aikuisten sarjaan siirryttäessä. Mikke Saaren kaltainen fysiikkaharjoittelun raskaan sarjan ammattilainen on osaltaan merkittävässä roolissa huippu-urheilijan fysiikkaa tavoiteltaessa ja tarjoaa myös minulle valmentajana loistavan tilaisuuden kehittää omaa osaamistani.

Arslan: Treeniohjelma Miken kanssa on alkanut tosi hyvin. Olen saanut häneltä niitä palasia harjoitteluuni, mitä olen kaivannut, paljon on ollut uutta ja tärkeää.